Home Tips & Informatie Websites & Apps Review: SF.dating

Review: SF.dating

797
0
Tip

In onze zoektocht naar datingsites voor mensen die willen vreemdgaan kwamen we o.m. de website SF.dating tegen. Deze website is een concurrent van het bekende Second Love en ging al in 2009 van start onder de naam Secret Flirt.

Op zoek naar passie?

De website belooft verleiding, flirten en passie in je leven te brengen. SF.dating noemt zichzelf verder anoniem, discreet en vrouwvriendelijk. Volgens de website zijn er veel gebonden mannen en vrouwen te vinden, maar ook happy singles die een duurzame lange termijn relatie niet zien zitten. Wie op zoek is naar een partner voor het leven kan deze website dus beter overslaan.

Registreren

We nemen de proef op de som en schrijven ons gratis in. Bij het registreren vragen ze een schuilnaam, een e-mail-adres en een geboortedatum. Je mag zelf een wachtwoord kiezen, maar dat moet wel een lekker ingewikkeld wachtwoord zijn met grote en kleine letters, cijfers en een leesteken. Maar goed, je wilt je geheim dan ook goed bewaren. Niet alle gratis e-mail-providers worden ondersteund, maar een Gmail-account wordt geaccepteerd. Ze doen er dus wel iets aan om fakers buiten te houden. Daarna ontvangen we een verificatie e-mail waarmee we ons e-mailadres moeten bevestigen. Deze mail kwam overigens uit in onze spam-folder.

Over fakers gesproken. SF stelt nadrukkelijk geen nep profielen- en/of communicatie toe te staan. Als lid ben je zelfs verplicht om de redactie te informeren zodra je op een verdacht profiel of bericht stuit. Samen met de strenge controle op de echtheid van de profielen claimt SF.dating al jaren een nagenoeg zuiver en authentiek ledenbestand te hebben.

Na de registratie kunnen we een profieltekst aanmaken en foto’s uploaden. Met de optie “Privacy Instellingen” bepalen we welke foto’s we zichtbaar willen maken voor iedereen, en welke afbeeldingen we willen verbergen. De verborgen foto’s kunnen we dan delen met bepaalde gebruikers zodra we dat willen. Eenmaal ingelogd kunnen we op zoek gaan naar andere leden. Dankzij de uitgebreide zoekfilters is het gemakkelijk om gelijkgestemden te vinden.

Als je profiel compleet is kun je via de berichtenfunctie contact leggen met andere leden. Er zijn veel handige functies w.o. ook een chatbox. Alles is overzichtelijk, professioneel en eigentijds vormgegeven. De chat werkt zowel op de desktop als in de mobiele versie.

Top Member Abonnement

Vrouwen die op zoek zijn naar een man komen in aanmerking voor een gratis abonnement. Hierdoor zijn er altijd voldoende dames aanwezig op deze site. Hier geen operatoren die je moet betalen per bericht, maar echte leden. Als je een abonnement neemt kun je onbeperkt berichten sturen en gebruik maken van alle mogelijkheden, zonder bijkomende kosten. Ben je als man op zoek naar een vrouw dan begin je op SF als Gratis Member en kun je jezelf tegen betaling opwaarderen naar Top Member. Als gratis member heb je overigens voldoende mogelijkheden om SF te verkennen en de eerste stapjes te zetten. De man/vrouw ratio onder de actieve members is 2,4 : 1. Die score is hoog en spreekt in het voordeel van mannen, zeker in vergelijking met de meeste andere sites.

Kosten

Als je deze site vaker denkt te gaan gebruiken (je gaat immers vreemd voor de afwisseling) dan kun je een jaarabonnement afsluiten. De kosten bedragen dan € 11,70 per maand. Hieronder zie je alle beschikbare opties.

Dating websites

Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet in onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite aan jou eisen voldoet. We vergeleken al deze datingsites op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Jouw dating ervaringen

Heb jij leuke of minder leuke ervaringen met deze website? Help anderen door je dating ervaringen te delen op Dating-ervaringen.nl, en maak kans op een Bol.com cadeaubon t.w.v. €100.

Advertentie
BEOORDELING
Populariteit
9
Gebruikersgemak
9
Functionaliteiten
9
Klantenservice
10
Kosten
9
review-sf-datingSF Dating is één van de beste sites die we tot nu toe mochten beoordelen. Alles is anoniem, discreet en zeer gebruiksvriendelijk. De site is ook vrouwvriendelijk van opzet. Opvallend zijn de privacy voorwaarden waarin SF nadrukkelijk stelt geen nep profielen- en/of communicatie toe te staan. De kosten zijn redelijk, omdat er best veel actieve (en echte) leden op de site zitten en je heel snel een leuke date kunt scoren. De klantenservice reageerde binnen een uur op onze testmail.