Home Tips & Informatie Websites & Apps Review: AlleenstaandeMamas

Review: AlleenstaandeMamas

2582
2
Tip

In onze zoektocht naar datingsites voor alleenstaande ouders kwamen we de website Alleenstaande-Mamas tegen. De site zou populair zijn onder alleenstaande mama’s en papa’s die op zoek zijn naar een partner.

Betrouwbaar?

De site noemt zichzelf de grootste community voor alleenstaande ouders die op zoek zijn naar contact. “Als alleenstaande mama heb je vaak een overvolle agenda, daarom bieden wij dé uitkomst bij het vinden van een nieuwe geschikte partner”, aldus de wervende tekst op de voorpagina van Alleenstaande-mamas.nl. De site zegt fel op te treden tegen nepprofielen en geen gebruik te maken van chatoperators die je aan het lijntje houden. Uiteraard gaan we dat allemaal eens testen.

Gratis berichten versturen en profielen bekijken

Het aanmaken van een account is gratis dus we zetten de stap en schrijven ons in. Gelukkig is ook het versturen van berichten hier gratis. Het bedrijf achter deze website verkoopt wel een zogenaamde VIP-toegang, maar als je dit niet aankoopt kun je gewoon profielen bekijken en berichten versturen.

VIP-toegang

Het is fijn dat je gratis kunt rondkijken en van alles kunt uitproberen, maar zonder de VIP-toegang is het wel moeilijker om snel contact te leggen en goed op te vallen. Zo kun je met de VIP-toegang je matches bekijken en heb je toegang tot alle foto’s. Nadat we de VIP-toegang hebben geactiveerd krijgen we ook meer opties om te zoeken. De prijs valt goed mee. Vanaf € 11,99 per maand kun je gebruik maken van de VIP-toegang. Voor zover wij konden zien waren alle profielen echt. Er komen dagelijks tientallen nieuwe profielen bij, maar die zien er echt uit. Ook worden de berichtjes die je stuurt niet direct beantwoord, wat bij nepsites doorgaans het geval is.

Klik hier voor gratis inschrijving

Fotozapper

De FotoZapper-functie kwamen we al eerder tegen toen we een review schreven over MaatjeMeerMatch. Deze websites hebben dezelfde eigenaar dus komen veel functionaliteiten overeen. De FotoZapper is een rotator die altijd bovenaan het scherm staat. Je kunt er snel door foto’s bladeren van profielen waar je veel mee gemeen hebt, omdat ze bijvoorbeeld dicht bij je in de buurt wonen, in je leeftijdscategorie vallen en/of bepaalde interesses met je gemeen hebben. Onder elke foto staan drie knoppen met Ja, Misschien en Nee. Kies je voor Ja, dan geef je aan deze single wel leuk te vinden. Als de man of vrouw in kwestie jouw profiel ook positief beoordeelt heb je een match en kun je met elkaar chatten of berichtjes uitwisselen. De knop Nee betekent uiteraard dat je de foto niet zo aantrekkelijk vindt. Klik je op Misschien, dan kan de foto op een later moment alsnog aan je worden voorgesteld als de andere persoon ook op Misschien of op Ja heeft geklikt.

Met een gratis lidmaatschap kun je slechts beperkt gebruik maken van de FotoZapper. Ook moet je eerst zelf een foto uploaden om matches te kunnen ontvangen.

Achtergrond

Het bedrijf achter Alleenstaande-Mamas is al actief sinds 2014. De site heeft zo’n 95.000 bezoekers per maand en is lid van Safe Dating Networks.

Dating websites

Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet in onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite aan jou eisen voldoet. We vergeleken al deze datingsites op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie
BEOORDELING
Populariteit
10
Gebruikersgemak
8
Functionaliteiten
8
Klantenservice
10
Kosten
8
review-alleenstaande-mamas-datingGoed om weer een datingwebsite tegen te komen waar je geen credits hoeft te kopen om berichten te kunnen sturen. Zo heb je de mogelijkheid goed rond te kijken alvorens je eventueel geld uitgeeft. Het FotoZapper Match-systeem is leuk en handig. Op dagbasis komen er niet veel meer dan zo'n 70 nieuwe leden, maar dat geeft ook aan dat het niet fake is. Bovendien is deze site alleen voor alleenstaande ouders of zij die een alleenstaande ouder als partner zoeken. De klantenservice reageerde binnen de 12 uur op ons testbericht.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.