Home Tips & Informatie Websites & Apps Review: 50Liefde

Review: 50Liefde

737
0
Tip

Voor 50-plussers kan het best lastig zijn om te daten. Misschien ben je lang gehuwd geweest en nu weer alleenstaand. Of je hebt nooit eerder de behoefte aan een relatie gehad, maar kijkt er nu wel naar uit.

Het is vooral moeilijk, omdat je waarschijnlijk veel minder nieuwe mensen ontmoet dan dat je een jaar of 20 geleden zou doen. Daten via het internet kan dan een uitkomst bieden. Maar welke website kies je dan? Er zijn zoveel websites en sommige van die sites zijn veel te ingewikkeld. Je bent immers niet opgegroeid met het internet. Daarnaast zijn er ook websites met fictieve profielen waar je veel geld aan kan uitgeven, terwijl je er eigenlijk niemand kan ontmoeten.

In onze zoektocht naar geschikte datingsites voor 50-plussers kwamen we de website 50Liefde tegen. Omdat deze website pretendeert bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn vroeg ik mijn moeder om de site uit te proberen en te beoordelen.

Het bedrijf

Het bedrijf achter 50Liefde, het in Eindhoven gevestigde ConnectionBuilders, blijkt heel transparant. Je kunt ze gewoon bezoeken en bellen. Ze hebben zelfs relatietherapeuten in dienst om hun klanten te kunnen coachen. Eerder al nam het RTL-4-programma “Altijd Jong” een kijkje achter de schermen van dit bedrijf. Hieronder vind je de video van deze reportage.

De belofte

Wat belooft 50Liefde? Volgens de site vindt één op de drie mensen een liefde via de site. Dat klinkt als een redelijk percentage. Ze geven aan dit percentage te halen door een persoonlijke benadering. Je krijgt alleen voorstellen met personen waar je een klik mee zou kunnen hebben. De website is zowel in Nederland als in België bijzonder populair onder ouderen. We nemen de proef op de som en schrijven ons gratis in.

Aanmelden

Je merkt direct aan alles dat deze datingsite er speciaal is voor de 50 plusser. Ik liet mijn moeder ook een andere website testen en ze liep meteen vast op de aanmelding. Ze moest een gebruikersnaam kiezen en tikte Marie in, maar die naam was al in gebruik. Ze probeerde verschillende varianten en kwam uiteindelijk uit op marie1944_2. Ik hoef jullie vast niet uit te leggen dat ze die gebruikersnaam morgen alweer is vergeten. Op 50Liefde moest ze alleen een naam invullen. Dus tikte ze wederom Marie in, en dat werkte gewoon. De site heeft overal grote knoppen en navigeert gemakkelijk. Het aanmelden verliep vlotjes.

De website is duidelijk, gebruiksvriendelijk en voorzien van grote knoppen,

Kosten

Iedereen start bij 50liefde met een gratis lidmaatschap. Dit geeft je de mogelijkheid om rond te kijken. Wil je geen abonnement nemen op deze website dan kun je alsnog contacten leggen via het aankopen van VIP-credits. We vroegen aan diverse gebruikers of ze hier succes mee hadden, maar iedereen leek de voorkeur aan het abonnement te geven. Credits zijn op termijn te duur en met een abonnement kun je onbeperkt gebruikmaken van alle diensten tegen een vast laag bedrag.

Met een premium lidmaatschap kun je onbeperkt berichten verzenden, gebruik maken van de chatfunctie, alle foto’s bekijken en heb je nog veel meer mogelijkheden. Het goedkoopste premium lidmaatschap is €14,99 per maand voor een periode van 12 maanden. Daarnaast worden er tevens lidmaatschappen van 3 maanden en 6 maanden aangeboden.

Dating websites

Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet in onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite aan jou eisen voldoet. We vergeleken al deze datingsites op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie
BEOORDELING
Populariteit
9
Gebruikersgemak
9
Functionaliteiten
9
Klantenservice
10
Kosten
9
review-50liefdeDit is geen internetbedrijfje dat lekker achterover leunt. De klantenservice van deze website is ronduit subliem. Je kunt ze ook gewoon bellen, dat is heel fijn voor ouderen. De chatfunctie is ook zeer duidelijk. Er is in ieder geval veel aandacht besteed aan het gebruikersgemak. De website heeft grote knoppen en is duidelijk leesbaar. Dit is wat ons betreft een aanrader.