Home Dossiers Werken als webcammodel?

Werken als webcammodel?

986
2
Tip

Je hoort vaak dat er heel wat geld valt te verdienen in de erotische online sector. Vooral vrouwen verdienen heel wat bij met webcammen, telefoonseks of het beantwoorden van berichtjes. Wij spraken met een camgirl van Islive.nl.

Tamara werkt sinds 2016 als webcammodel. Het begon als een bijverdienste, maar twee jaar geleden kon ze haar baan opzeggen. Ze is nu voltijds webcammodel als zelfstandig ondermemer.

Hoe ben je op het idee gekomen om webcammodel te worden?

“Ik ben volslank en daar werd ik op mijn werk vaak mee gepest. Ik voelde me vaak lusteloos en op den duur kreeg ik ook fysieke klachten. Ik durfde bijna niet meer naar mijn werk te gaan. Toen ik mijn hart uitstortte bij een goede vriendin vertelde ze mij haar grote geheim. Ze verdiende al een tijdje geld bij als webcammodel. Sterker nog, ze stond op het punt om haar baan op te gaan zeggen, omdat ze van het webcamwerk volledig kon rondkomen. Ze vroeg of het niets voor mij zou zijn.

Veel geld verdienen, gewoon vanuit je eigen huis werken enz. Maar ik dacht daar ben ik veel te dik voor. Ze overtuigde me toch, omdat de meeste vrouwen nu eenmaal denken dat hun lichaam niet mooi is. Toch zijn er altijd mannen die op jou vallen. Nu word ik niet gepest, maar krijg ik mannen in mijn chatbox die het geweldig vinden dat ik wat forser ben en die ontzettend kunnen genieten van mijn billen en borsten.”

Was je niet bang om herkend te worden?

“Nee, want je mag ook volledig onherkenbaar blijven op de webcam. Je hoeft je gezicht niet te laten zien. De meeste mannen zien trouwens liever andere delen van je lichaam. Je kunt ook een masker, een pruik of een zonnebril opzetten.”

Wat heb je nodig om als webcammodel te werken?

“Je hebt een computer of een laptop nodig met een snelle internetverbinding. En een webcam natuurlijk… Het beste koop je een HD webcam. Oh ja, en een bankrekening waar je het geld op kan ontvangen. Dat is eigenlijk alles!”

Hoeveel verdien je eigenlijk met dit werk?

Bij Islive.nl verdien ik €0,1785 per minuut, per betalende bezoeker.

Dat is 10 euro per uur, dat is toch niet veel?

“Haha, ja dat klopt, maar dat is per bezoeker. Meestal zitten er wel wat meer mensen in je chatbox. Als ik tien betalende klanten in mijn box heb zitten is het dus wel € 107,10 per uur.”

Heb je nog tips voor beginners?

“Als je zelfstandiger wil worden of gewoon meer wil verdienen, probeer het webcammen dan eens uit. Bepaal van tevoren je eigen grenzen. Als je het blijvend wil doen en het gaat lekker, neem dan een accountant in de arm. En zorg altijd voor vaste werktijden. Ik weet dat je vrij bent om te werken wanneer je wil, maar zonder de nodige zelf-discipline gaat het nooit een groot succes worden.”

Hoe ga ik van start als ik het wil proberen?

“Heb je een computer, een webcam en een bankrekening dan hoef je jezelf alleen nog maar aan te melden bij Club Islive.”

Advertentie

2 REACTIES

  1. Erg informatief. Ik zou ook graag in contact willen komen met deze webcamdames…

Reacties zijn gesloten.