Home Seksnieuws Vaginale douche is een afrader

Vaginale douche is een afrader

362
2
Tip

Wetenschappers onderzochten het verband tussen de vaginale douche en soa’s. Maakt het spoelen van de vagina je vatbaarder, of is het gewoon omdat de vaginale douche populair is bij vrouwen met wisselende contacten?

Vaginaal douchen verhoogt de kans op een geslachtsziekte met 50 procent, concludeerden de onderzoekers. De twijfel over de rol van die douches is ontstaan doordat lactobacillen die het vaginale milieu zuur maken erdoor uit de schede worden gespoeld. De verandering van zuurtegraad in de vagina zou de natuurlijke afweer tegen infecties als geslachtsziekten verstoren. Niet-zuurstofafhankelijke bacteriën als Gardnerella Vaginalis krijgen dan de overhand. Zij veroorzaken een slijmvliesirritatie die bacteriële vaginose heet.

Advertentie

2 REACTIES

  1. Mijn vagina stinkt heel erg. Echt verschrikkelijk. Je ruikt het ook door m’n slipje en mijn broek heen en het is echt heel vies. Wat moet ik doen?

  2. In elk geval geen vaginale douche nemen. Ik weet niet hoe oud je bent, en hoe vertrouwd je bent met de geur van je vagina, maar als je zeker weet dat het niet ruikt zoals het hoort (bijvoorbeeld een sterke visgeur), dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van een schimmelinfectie. Dat kan elke vrouw overkomen. De zuurtegraad van je vagina (PH-waarde) is aangetast. Komt meestal door zeep/badschuim. Heeft niks te maken met onhygiene. Integendeel, meestal met teveel zeep.

Reacties zijn gesloten.