Home Seksnieuws Journalist verzamelt erotische kiekjes

Journalist verzamelt erotische kiekjes

786
0
Tip

De Rotterdamse journalist Wim de Jong verzamelt al zo’n 7 jaar lang oude, erotische amateurfoto’s. In september verschijnt het boek ‘For Your Eyes Only’, gekoppeld aan een gelijknamige expositie in de Rotterdamse Kunsthal.

Erotisch getinte privé-foto’s zijn één van de oudste genres binnen de hobbyfotografie. “Ik denk dat er vaker vrouwen op deze manier door hobbyfotografen zijn vastgelegd, dan de kinderen, de zomervakantie of het mooie landschap.”, zegt Wim op de website Rijnmond.nl.

De journalist zegt zelf ook iemand te zijn die zijn vrouw graag sexy op de foto wil vastleggen. Toen zijn vrouw er wel een beetje klaar mee was dook hij in de amateur-archieven op zoek naar meer materiaal.

Onder de vele foto’s die Wim de Jong inmiddels heeft verzameld, ziet hij regelmatig trofee-foto’s terugkomen; sexy foto’s van vrouwen op de motor van hun man, bij zijn auto of met zijn honkbalknuppel. Ook ziet hij dat kerstmis, zeker in de States, hét moment is om je vrouw lingerie te schenken. Wim tegen Rijnmond.nl: “En dan is het waarschijnlijk zo geweest dat de man vroeg om meteen een plaatje te mogen schieten bij de kerstboom. Dat is echt een genre op zich.”

De privé-foto’s komen uit albums van over de hele wereld. Soms zie je nog resten van het album waar het in heeft gezeten. “Ik denk dat ze op enig moment tijdens het leven van deze mensen of daarna aan opkopers zijn meegegeven en vervolgens op een wereldwijde markt terecht zijn gekomen.”, zei Wim de Jong tegen Rijnmond.nl.

Getoonde afbeeldingen dienen ter illustratie en zijn niet afkomstig uit de collectie van Wim de Jong.

Advertentie