Home Sekservaringen Reviews Sextoy Test: CalExotics Hype

Sextoy Test: CalExotics Hype

176
0
Tip

Een tijdje geleden kreeg ik van HotStuff een leuke doos met allemaal speeltjes! Zo ook de CalExotics Hype. In diezelfde doos zat ook de Red Hot Flare, van hetzelfde merk en ja… die twee speeltjes samen! Ik was meteen verliefd!

Het zijn echt prachtige seksspeeltjes. Zeker als je alleen op het uiterlijk afgaat. En kijk, hoe graag ik dat ook niet zou willen doen… Het zit in mij, ik kan niet anders 😀

Verpakking

Ik zal er dan maar gewoon over beginnen: de verpakking is echt heel mooi! De buitenkant toch! Toen ik ze probeerde open te maken werd al snel duidelijk dat ze niet echt praktisch is. Er is niet over nagedacht, het gaat allemaal om het uiterlijk. Maar goed: het is weer eens iets anders dan de standaard witte dozen met een grote afbeelding van het speeltje, dus ik neem het ongemakkelijke er in dit geval met veel plezier bij.

In de verpakking vind je heel eenvoudig de CalExotics Hype, een oplaadkabel en een héél erg klein briefje met wat uitleg er op. Het is bijna grappig 🙂 Maar het volstaat wel, grappig genoeg!

Wat ik dan weer een beetje bizar vind is de beschrijvingen op de achterkant. Dual Wand? Dit is helemaal geen Wand vibrator! “Instructions included?” Haha, dat mini briefje dus!

“De verpakking is leuk en “de Hype” is echt uitzonderlijk.”

CalExotics Speeltjes

CalExotics is zo’n merk waar ik me in het algemeen heel wat vragen bij kan stellen. Ze verkopen zo vreselijk veel onzin en dingen waarvan je op het eerste zicht al kan zien dat ze gewoon nooit kunnen werken. Met deze nieuwe reeks, lijken ze dat wat te hebben omgegooid. Er is duidelijk nagedacht over de speeltjes zelf en over de verpakkingen. Ik vind het wel mooi dat een bedrijf dat kan. De visie bijschaven en verbeteren, ten voordele van de klant, en dan hopelijk op termijn ook ten voordele van zichzelf.

De Hype!

Ik zei het al: ik vind het een prachtig speeltje! De verpakking is leuk en “de Hype” is echt uitzonderlijk. Dat zwart/witte motief, zo heb ik echt nog maar heel weinig speeltjes gezien.

Waar ik wel wat aan twijfel is de eigenlijke kwaliteit van het speeltje. Hoe “lichaamsveilig” is het. Het voelt raar aan en ruikt wel een beetje naar plastic. Ok, ok, ik weet dat ik er vaak over klaag, en ook dat ik waarschijnlijk niet altijd gelijk heb (want een plastic geur zegt ook niet alles), maar in dit geval twijfel ik echt over het silicone materiaal. De verpakking laat het ook een beetje in het midden: “hygiënische siliconen” . dat kan zowat alles zijn?

En kijk, ook als ik met mijn vingers over het silicone wrijf, twijfel ik. Het speeltje heeft soms oneffenheden. Die je dan weer niet ziet door het motiefje. Oh zo verwarrend! Maar goed, het is mijn taak hier om kritisch te zijn. Dit gezegd zijnde, heb ik er geen last van gehad en vind ik het materiaal best wel aangenaam.

Opladen

Het oplaadsysteem is eenvoudig: een USB-kabel met een pinnetje. Nu wil dat meestal zeggen dat je het pinnetje door het silicone moet duwen, wat ik altijd een beetje “tricky” vind, maar dat is met deze Hype niet het geval. Er is beneden namelijk een gewone metalen “ingang” zoals je dat bijvoorbeeld met je telefoon zou hebben (afhankelijk van hoe hip je mobieltje is, uiteraard). Kabeltje erin en zeker de eerste keer best volledig laten laden! Zoals je op het zeer uitgebreide briefje (hum hum) kunt lezen, is de Hype volledig opgeladen als alle lichtjes branden.

Reiningen

De CalExotics Hype is gemakkelijk te reinigen, want het speeltje is volledig waterdicht. Gewoon afspoelen onder de kraan en eventueel reinigen met een milde zeep. Ik hou wel van een toy cleaner achteraf of een milde zeep tijdens het afspoelen zelf.

Let wel op! Omdat de kwaliteit van de silicone van de Hype toch een beetje twijfelachtig is, raad ik je wel aan het speeltje regelmatig schoon te maken. (Dat raad ik je trouwens sowieso aan, maar ik weet hoe dat gaat 😀 ). Door de leuke zwart-wit kleuren zie je eigenlijk ook niet altijd even goed dat de Hype niet helemaal schoon is. Better safe then sorry, dus!

Bediening

De Hype heeft twee knopjes. Eentje om het speeltje mee aan en uit te zetten en een andere knop om door de tien verschillende standjes te zappen. Vrij gemakkelijk! Drie knoppen is áltijd gemakkelijker, maar het werkt prima met deze twee. Je duwt drie seconden op de aan/uit-knop en de Hype gaat vibreren op de zachtste stand. Er zijn in totaal drie rechtlijnige vibraties en zeven patronen. Om het speeltje uit te schakelen duw je opnieuw een paar seconden op de aan/uit-knop. Ik heb liever dat een vibrator meteen uit gaat als je op de knop duwt, maar ik ben al lang blij dat de vibratie niet eerst van intensiteit veranderd. Pluspunten!

Werking

Deze Hype is een “Rabbit Vibrator”. Dat wil zeggen dat je vibraties geniet in je vagina en op je clitoris. Dat werkt heel vaak niet voor mij, want ieder lichaam is weer anders, en het is naar mijn gevoel heel vaak wat duwen en trekken om de juiste vibraties op de juiste plaats te krijgen.

Geen enkele stevigheid op het middenpunt.
De vorm van de Hype is zo gemaakt dat je zou verwachten dat de tip ook nog je G-spot raakt. Maar ik merkte al meteen de enorme flexibiliteit in de schacht van de vibrator. Ik begrijp niet goed waarom zoveel vibrators dat hebben tegenwoordig. In deze Hype zit gewoon geen enkele stevigheid op het middenpunt. (Ik kan hem letterlijk dubbelvouwen). En dat wil zeggen dat je ook op geen enkele manier druk kunt uitoefenen aan de binnenkant van je vagina. Of op je clitoris als je het speeltje daar op zou willen gebruiken. De vibraties kunnen dan wel heel goed zijn, maar ik heb die extra druk vaak wel nodig. Zeker inwendig.

Maar goed: ik heb de CalExotics Hype uiteraard uitvoerig getest. En over het algemeen valt het nog prima mee. Nee: G-spot stimulatie lukt niet, maar de vibraties op zich zijn zeker niet slecht. Ik kan er zonder problemen een orgasme mee krijgen en dat orgasme voelt best wel goed en diep aan.

Zoals gewoonlijk probeer ik het speeltje ook op verschillende manieren. Want zoals ik eerder al zei: ieder lichaam is anders. Het armpje bovenop is flexibel genoeg om redelijk makkelijk tegen mijn clitoris te krijgen, wanneer het lange stuk inwendig is. Daarnaast vind ik het ook fijn om de vibraties op mijn hele vulva te voelen. Dan duw ik het speeltje meestal gewoon helemaal plat om mijn schaamlippen. Dat bovenste armpje zit dan wel wat in de weg, maar de eerste rabbit vibrator waarbij dat niet het geval is moet nog uitgevonden worden denk ik 🙂

En dan kan je uiteraard de tip van de vibrator nog gewoon tegen je clitoris houden. Daarvoor vind ik de vibratie dan weer iets te licht. Vooral omdat die door dat erg flexibele middenstuk gewoon niet zo goed tot bovenaan wordt doorgegeven. Beetje jammer, maar er zijn nog genoeg andere manieren waarop je deze toy kan gebruiken 😉

Rabbit vibrators samen gebruiken is sowieso iets minder iets voor mij, dus we hebben dit speeltje niet echt uitvoerig samen getest.

Kopen?

Wil je dit prachtige speeltje graag kopen? Dat kan bij HotStuff voor €69,90, wat op zich wel echt een hele goede prijs is.

Advertentie
BEOORDELING
Gebruiksgemak
6
Prijs/kwaliteitsverhouding
6
Design
5
Materiaal
6
sextoy-test-calexotics-hype-reviewIk vind het echt een heel mooi sekspeeltje om te zien, maar het is nogal middelmatig in gebruik. Als het mijn eerste vibrator zou zijn geweest zou ik zeker tevreden zijn, maar dat is het natuurlijk niet. (ja, ik ben een verwend nest).