Home Seks & Relaties Single & Daten Hoe je een vrouw op straat benaderd

Hoe je een vrouw op straat benaderd

312
0
Tip

Je loopt op straat en ineens zie je die ene vrouw waar je het spontaan warm van krijgt. Op haar afstappen kan best lastig zijn. Soms weet je niet wat je kan verwachten. Is ze aardig of is ze leuk? Doen kerel! Je leeft maar één keer!

Een gesprek aanknopen

Een openingszin is wellicht grappig, maar niet altijd effectief. “Geloof jij in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog eens langs lopen?” Laat dit soort zinnen best achterwege. Probeer eerst oogcontact te maken. Het is niet erg als ze je niet ziet, maar als je eerst oogcontact hebt, kan dit een goede “warming up” zijn.

Loop vervolgens naar haar toe en zeg “sorry” alsof je de weg gaat vragen. Stop met lopen en verwacht van haar dat ze je leidt. Als ze niet stopt, laat haar dan gaan. Je moet elke vrouw die je benadert altijd een “escape” gunnen. Als je vrouwen op de een of andere manier in de hoek zet, voelen ze zich bang en niet ontvankelijk.

Vertel haar nu waarom je naar haar toe liep. Meestal is een eenvoudig complimentje goed, maar overdrijf het niet en kijk niet naar haar uiterlijk.

“Met een klein verhaaltje krijg haar volle aandacht en interesse”

Tips om het nog beter te maken

Glimlach wanneer je voor het eerst haar aandacht krijgt. Als ze niet stopt, kun je blijven praten. Veel vrouwen zullen alsnog stoppen als jij blijft staan en gewoon doorpraat. Het is belangrijk dat ze je vanaf het begin volgt. Anders volg je haar en vrouwen voelen zich doorgaans niet aangetrokken tot mannen die niet kunnen leiden.

Gebruik vervolgens een klein verhaaltje (zie volgende alinea) om haar aandacht te trekken. Ze denkt nog steeds na over waar zij naartoe gaat en is totaal niet op jou gericht. Door een complimentje zal ze vaak in de verdediging schieten en weglopen. Met een klein verhaaltje krijg je snel haar volle aandacht en interesse.

Door een complimentje zal ze vaak in de verdediging schieten en weglopen.

Verhaaltje

Met een verhaaltje leg je contact. Je schetst een beeld waar zij inpast en je creëert nieuwsgierigheid. Ook elimineer je hiermee afleidingen en geconditioneerde reacties.

Vertel haar precies wat er gebeurde vlak voordat je naar haar toe kwam. Dit kan ongeveer zo gaan, “Sorry, ik ging lunchen en wist niet zeker of ik dit moest doen. Ik ben al laat, maar ik zag dat je voorbij liep. Dus stak ik terug de straat over en werd bijna platgereden. Ik struikelde bijna ook nog over een chihuahua… gewoon om hallo te komen zeggen. Ik dacht dat je er geweldig uitzag!’

Terwijl je het verhaal uitlegt, wil ze de conclusie weten. Nu heb je haar volle aandacht en kan je een gesprek beginnen.

Waar praat je dan over?

OK, dus je hebt haar benaderd, een verhaaltje gebruikt en haar een compliment gegeven. Wat nu? Je moet met de “flow” meegaan. Probeer niet een heel script uit te schrijven voor een gesprek met een vrouw die je nog niet eens hebt ontmoet. Je weet niets van haar! Het is onmogelijk dit te plannen en alles behalve spontaan. Met een script blijf je denken tijdens het gesprek en praat je eigenlijk helemaal niet met haar.

De liefde van je leven kan elk moment voorbij lopen en je hebt maar een paar kostbare seconden om ‘dag te zeggen’. Als je van tevoren al aan het hele gesprek denkt, zal het niet gebeuren! Erger nog, als we proberen een gesprek te “scripten”, komen we over als robots.

“Maak je geen zorgen over het bedenken van een onderwerp, het staat voor je!”

Organisch gesprek

Het beste soort gesprek zal organisch zijn. Dat betekent niet dat het simpel is. Hou daarom wel vast aan een gespreksstructuur. Gebruik de sneeuwbaltechniek.

De sneeuwbaltechniek werkt als volgt: 1. Een “wat”-vraag, 2. Een “waarom”-vraag.

Praat over haar: maak je geen zorgen over het bedenken van een onderwerp, het staat voor je. Mensen praten graag over zichzelf, dus gebruik dit in je voordeel.

Stel een vraag: Er is veel flexibiliteit hier, maar je zou kunnen beginnen met: “Wat doe je?”.

Herhaal haar: als ze antwoordt, herhaal je wat ze heeft gezegd, maar in jouw eigen woorden.

Ontdek “Waarom”: vraag haar nu “waarom” zij doet wat ze doet. Dit deel is cruciaal. Het helpt je te voorkomen dat ze van onderwerp verandert. In oppervlakkige gesprekken zul je nooit een connectie maken.

Herhaal: wanneer je ontdekt “waarom” ze doet wat ze doet, zullen allerlei andere onderwerpen zich openen. Dit zal niet alleen het gesprek gaande houden, maar je zult ook veel over haar leren.

Maak er geen interview van!

Laat je openingsvraag gemoedelijk klinken en voeg er wanneer mogelijk een vleugje humor aan toe, hoewel dat niet per sé nodig is. In plaats van te zeggen: “Wat doe je?” Voeg daaraan toe: “Je ziet eruit als een verpleegster; wat doe je?

Voorkom een “interview” door je mening toe te voegen. Als je vragen blijft stellen, verandert de sfeer in die van een interview. Wanneer zij je vertelt wat ze doet, voeg dan eerst je mening toe over het onderwerp: “Wow, jij bent een verpleegster? Ik heb gehoord dat het stressvol kan zijn. Verpleegsters werken vaak in ploegen met nachtdiensten en zo. Dat zou mijn slaappatroon goed verzieken. “Eindig dan met je ‘waarom’-vraag; “Hoe ben je in de verpleging terechtgekomen?”

Waarom werken bovenstaande tips

Wanneer mensen zich openstellen creëert dat gevoelens van vertrouwen en verbondenheid. Hoe dieper je in iemands leven gaat, hoe meer ze zich moeten openen. Dat creëert kwetsbaarheid. Wanneer we onszelf kwetsbaar maken voor anderen, voelen we vaak “chemie”.

Als het aanspreken van vrouwen op straat niet werkt komt dit meestal doordat zij van onderwerp is veranderd. Dat voorkomt elke mogelijke connectie omdat het gesprek oppervlakkig is geworden. Ze heeft zich niet opengesteld en voelt niets als resultaat.

Foute openingszinnen (wel grappig!)

1. Als mijn eerste openingszin niet werkt, krijg ik dan nog een kans?

2. Jammer dat je geen groene nagellak op hebt, anders had ik een leuke openingszin!

3. Ik voel me niet zo goed. Kun je me naar je huis brengen?

4. Jouw huis, mijn wijn?

5. Ken ik jou niet van volgende week vrijdag?

Vrouwonvriendelijk (niet doen!)

1. Heb je bier in je haar? Nee? Het zit zo bezopen!

2. Is dat kamelenstof? Hoezo? Nou… door die twee bulten?

3. Je stinkt, zullen we douchen?

4. Hé schat, kun jij een golfbal door een tuinslang van 50 meter heen zuigen?

5. Liefde maakt blind, dus het maakt mij niet uit hoe je eruit ziet.

Advertentie