Home Seks & Relaties Seksualiteit Tips voor lockdown en quarantaine sex

Tips voor lockdown en quarantaine sex

1155
0
Mondkapje
Tip

Werk je nog steeds vanuit huis, of ben je in quarantaine? Bij veel stellen die al wat langer thuis zijn staat het seksleven inmiddels onder druk. Hoog tijd voor wat tips om meer te kunnen genieten van deze bijzondere tijd.

Je hoopte waarschijnlijk altijd al dat je eens wat meer tijd voor jou en je partner zou hebben? Nu je het hebt, zou je een prettige en nuttige manier moeten vinden om die tijd in te vullen. En natuurlijk staat seks bovenaan je lijstje, maar als je al een tijdje samen thuis bent zul je merken dat dit niet meevalt. Veel stellen geven zelfs aan minder seks te hebben sinds ze thuis werken of in quarantaine zitten.

Sekstijd inplannen

Het is normaal dat je gestrest bent onder deze uitzonderlijke omstandigheden, waarin de verspreiding van een onzichtbaar virus het ritme van je leven bepaalt. Toch is het is belangrijk om met stress om te gaan. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een paar goeie tips over omgaan met stress gepubliceerd. Zo kun je om te beginnen best zo min mogelijk naar het nieuws kijken. Een manier om dat te doen is door een dagelijkse routine te creëren. Bepaal vooraf wanneer je het nieuws leest of bekijkt… Probeer trouwens alles in deze dagen een beetje te plannen, w.o. seks.

Seks behandelen alsof het iets is om op je takenlijst af te vinken lijkt misschien weinig romantisch, maar het is een goede manier om jezelf eraan te herinneren dat je het comfort van een menselijke aanraking en fysiek plezier nodig hebt. Plan het gewoon in, anders komt het er meestal niet van.

Sekstherapeuten raden geplande seks ook aan bij mensen met een lager libido. Je hoeft niet geil te zijn om seks te hebben, maar het inplannen van seks kan je wel geil maken. Het is erg nuttig om alle dagelijkse routines in te plannen in tijden van onzekerheid, omdat het een geruststellend gevoel kan bieden in een anders nogal chaotische situatie.

Een speciale plek om te vrijen

Creëer een speciale plek in huis om te vrijen. Liefst niet in de slaapkamer waar je het altijd al deed. Je hoeft niet per sé een aparte kamer in te richten, maar kies een plekje in huis dat je transformeert van alledaags hoekje naar sexy zone. Doe iets met de verlichting, (geur)kaarsen, etherische oliën of wierook. Maak een knus plekje met een ruime bank, een bed of een heleboel kussens. Met een comfortabele mat op de vloer en het aansteken van een kaars kun je de woonkamervloer bijvoorbeeld veranderen in een speciale seksplek. Ook het vullen van een badkuip is een simpele, maar fijne manier om samen goed te rust te komen.

Geef jezelf volledig

Probeer jezelf zo goed als mogelijk over te geven aan jullie seksspel. In deze rare tijden is er een zekere mate van halfslachtigheid of mentale multitasking bij alles wat we doen. Angstige gedachten blijven op de achtergrond toch in je hoofd spoken. Het onderdrukkende verband tussen seks en stress werkt in beide richtingen; of je vermindert het gevoel van stress bij seks, of stress belemmert je vermogen om lekker te vrijen.

Het geheim zit hem in het volledig openstellen van je zintuigen. Laat elk specifiek doel even los, zelfs de intentie om een ​​orgasme te bereiken. Laat de sensatie het stuur overnemen. De sensatie van het lichaam van je geliefde; de warmte, de geur van de huid en de adem, de aanraking van de lippen, het vreugdevolle gevoel van wrijving tussen de geslachtsorganen. Probeer met de stroom mee te gaan zonder na te denken waar het je heen kan leiden. En als je geest afdwaalt, merk het dan op zonder het te beoordelen en keer terug naar het openstellen van je zintuigen.

Hou het teder en knuffel veel

Niet dat er iets mis is met ruige seks of kinky dingen, maar moeilijke, beangstigende tijden kunnen je verlangen naar geruststellende, vriendelijke en liefdevolle aanrakingen vergroten. Hoewel een bepaald niveau van egoïsme altijd aanwezig is in seksualiteit, is dit niet het moment voor egocentrisme, maar voor delen. Dat omvat zowel seks als al het andere.

Het is normaal om te verlangen naar warmte van elkaars fysieke aanwezigheid. Probeer vooral energie, plezier en liefde met elkaar te delen. Door knuffelen (en seks) komen er stofjes vrij die je een goed gevoel geven. . Hierdoor voel je je minder gestrest, maar ook liefdevoller.

Blijf veilig

Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken. Hoewel het voor zover bekend geen seksueel overdraagbare ziekte betreft is het uiteraard onmogelijk om een ​​seksuele ontmoeting met een andere persoon te hebben.

Wees open in de communicatie met je partner over elkaars gezondheidstoestand en mogelijke blootstelling.

Lees ook:

Geniet van de lockdown met seksspelletjes
Nog meer seksspelletjes voor thuiswerkers
Meer informatie over COVID-19

Advertentie