Home Seks & Relaties Single & Daten Succesvol flirten op Whatsapp

Succesvol flirten op Whatsapp

690
0
"Wie wil er nou geen uitnodiging in zijn agenda voor een potje seks?"
Tip

Dagelijks ontvangen we een heleboel berichtjes op onze smartphones, dus is het goed mogelijk dat we af en toe een foutje maken. En iedereen heeft zo zijn eigen manier van “appen”. Bij flirten en daten op Whatsapp maken veel mensen gebruik van mysterieuze gebaren en “mind games”. Met deze tips van datingexpert Caroline Brealey worden jouw berichten duidelijker en boeiender.

Gebruik een voornaam

Tenzij jullie al een stabiel koppel vormen, kan je benamingen als ‘lieverd’ en ‘schat’ beter nog even achterwege laten en gewoon een voornaam gebruiken. Zo zorg je voor een warme en zachte toon in je berichtje.

Ga niet te veel inkorten

Dingen zoals: ‘WGJD?’, ‘WRM?’ en ‘ff hw!’ sturen tieners naar elkaar. Maar als je zeker wil zijn dat de persoon aan de andere kant het kan verstaan, ga je best niets afkorten. Gebruik volle woorden en zinnen.

“Nu is het niet het moment om diepzinnige levensvragen te stellen”

Stel vragen

Luchtige vragen zijn ideaal om een gesprek gaande te houden via Whatsapp. Nu is het niet het moment om diepzinnige levensvragen te stellen, maar vraag naar zijn of haar favoriete film, drankje of muziek, en leer elkaar beter kennen.

Appen vóór een date

Uit onderzoek blijkt dat 68 procent van de mensen liever eerst even appen alvorens ze op date gaan. Ze voelen zich op deze manier veel zelfzekerder. Appen zorgt er ook voor dat je de andere persoon al wat beter kent en zo weet je welke gemeenschappelijke onderwerpen je kunt bespreken op het eerste afspraakje.

Oordeel niet te vlug

Kijk niet urenlang naar een appje en ga het al zeker niet ontleden. Oordeel niet te snel als je niet zeker bent wat er bedoeld wordt. In een bericht mis je de toon en de expressie, dus is het makkelijker om dingen verkeerd te interpreteren. Weet je niet goed wat hij of zij bedoelt? Stuur dan onmiddellijk terug om te vragen hoe dit bedoelt is of spreek ergens af.

Etiquette bij het dumpen

In de hitserie “Sex and the City” werd Carrie gedumpt via een post-it. Zo hoort het dus niet! Dat zou je zelf ook niet willen. Een relatie beëindigen via Whatsapp is al even erg!

“Leg je smartphone aan de kant als je een drankje in je hand hebt”

Drinken en appen gaan niet samen

Bijna iedereen heeft dit al wel eens meegemaakt en het zich achteraf beklaagd. Leg je smartphone aan de kant als je een drankje in je hand hebt. Appen terwijl je een glaasje te veel op hebt is nooit een goed idee. Ofwel app je te vrolijke, lollige dingen, ofwel app je dingen die je de volgende ochtend helemaal niet zo had bedoeld. Slaap er nog een nachtje over.

Vermijd mind games

Mind games via Whatsapp zijn geen goede zet. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe dat dan ook. Als er echt iets belangrijks is, vraag je dat in het echte leven en niet zomaar via Whatsapp.

Hou het simpel

Niets is zo erg als het wachten op een berichtje van een speciaal iemand, vooral in het beginstadium van het daten. Bespaar de andere persoon dan ook de spanning en bezorg hem geen extra hartkloppingen. Laat hem in een kort berichtje weten dat je het veel te druk hebt om te appen, maar dat je er naar uitkijkt om straks verder te praten. Zo simpel kan het zijn.

Advertentie