Home Dossiers Strings echt zo oncomfortabel?

Strings echt zo oncomfortabel?

3985
0
Tip

De populariteit van de string als damesondergoed is wederom afgenomen. Nog maar 21,2% van de vrouwen draagt bij voorkeur een string. Strings worden het liefst aangetrokken bij een avondje uit en tijdens het sporten. Bijna de helft van de stringdragende dames kiest een string om lekker in haar vel te zitten en zich sexy te voelen. De meeste vrouwen kiezen tegenwoordig echter voor een slip. Dames die geen string dragen vragen zich vaak af of een string wel fijn aanvoelt. Het idee van stof die tussen je billen zit in plaats van deze te bedekken klinkt niet erg comfortabel, maar mensen die een string dragen weten dat dit snel went. Strings, en met name g-strings, zijn eigenlijk best comfortabel ondergoed, omdat er minder stof is die los of verstrikt kan komen te zitten. En vraag het niet aan de mannen, want zij zien de string het liefst! Heren! Klik hier en check onze fotogalerij met ingezonden selfies in string.

Het is gewoon even wennen als je voor het eerst een string draagt. Als je van ondergoed verandert of je gewoon een comfortabel gevoel wilt hebben als je een string draagt moet je hieronder verder lezen.

Soorten strings

Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten strings: de traditionele string, de g-string, en de tanga- of samba-string.

De traditionele string bedekt je hele voorkant en is net zo breed als je heupen, maar is aan de achterkant minder breed and glijdt daar, op het bovenste deel na, tussen je billen.

Een g-string is een string met een slanke middel, meestal een stukje elastiek van 6 centimeter of minder. Het deel dat tussen je billen hangt is ook dunner zodat de enige zichtbare stof de driehoek aan de voorkant is.

Een tanga- of samba-string lijkt meer op een normale slip dan op een traditionele string. Een tanga heeft meestal stof die de bovenste helft van je billen bedekt en de onderkant bloot laat. De rest van deze string varieert vanwege de vele verschillende ontwerpen die er zijn. Meestal is een tanga stevig en bedekt deze string een redelijk deel van je billen.

“Als je de eerste string die je past niet lekker vind zitten moet je niet gelijk opgeven”

Even wennen

Strings zijn niet voor iedereen geschikt, en je moet er wel even aan wennen. Als je de eerste string die je past niet lekker vind zitten moet je niet gelijk opgeven. Dit is niet vreemd, en de meeste stringdragers vinden een string de eerste keer dan ook niet lekker zitten maar wennen hier na een paar dagen al aan.

Als je strings wilt gaan dragen moet je strings van verschillende stoffen proberen, niet alle strings worden namelijk van dezelfde stof gemaakt. Net als bij normaal ondergoed geldt dat er vele verschillende soorten stoffen worden gebruikt en strings zijn dan ook in allerlei kleuren met allerlei verschillende patronen verkrijgbaar. Wat strings betreft is de stelregel dat je het beste kunt zoeken naar strings die van katoen gemaakt zijn, omdat deze stof het meeste ademt. Strings van kant, zijde of satijn zijn echter goede alternatieven. Kanten strings zitten fijn omdat ze goed rekken en er goed uitzien. Zijde en satijnen strings worden vaak als lingerie gebruikt maar kunnen ook gedragen worden op de dagen dat jij je sexy wilt voelen.

G-strings zijn wat moeilijker te dragen omdat ze door het dunne elastiek al snel in je heupen gaan snijden waardoor je er minder goed uit komt te zien. Dit heet ook wel een ‘muffin top’.
Als je een string van kant draagt moet je onthouden dat de structuur van de stof mogelijk door je broek heen te zien is en dat is nou juist niet de bedoeling. Een string draag je meestal omdat je probeert te voorkomen dat mensen je ondergoed kunnen zien.

Je ondergoed verbergen

Een zogenaamde “whale tail”.
Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding, zoals strakke broeken, jurken of rokken, heen kunnen zien. Bij veel ondergoed zit je met het probleem dat het, hoe dun dan ook, vaak door strakke kleding heen te zien is. Een string is dan een goed alternatief. Een broek is meestal niet zo strak dat je de voorkant van een string er doorheen kunt zien, en aan de achterkant is sowieso niets te zien omdat je string tussen je billen hangt.

Als je nog nooit een string hebt gedragen kun je best beginnen met een tanga- of samba. Hiermee voorkom je dat je ondergoed in je bilnaad gaat hangen en kan je ondergoed ook niet doorschijnen. Een string met een hoge middel voorkomt dat mensen je ondergoed kunnen zien, zelfs als je een strakke jurk draagt.

Whale Tail

Wil je voorkomen dat je string niet boven je gordel uitkomt. Ga zitten, buig voorover, hurk en doe wat soortgelijke oefeningen voor een spiegel om te zien of je string alsnog niet te zien is. Als je last hebt van een ‘whale tail’ kun je een ander type of model string dragen. Je kunt ook een riem of een langer shirt gaan dragen of bepaalde broeken juist niet dragen. Het is goed om je goed voor te bereiden als je naar buiten wilt gaan. Als je gaat zitten moet je even met je hand voelen of je string boven je riem uitsteekt. Als dit het geval is moet je of je shirt naar beneden trekken of je broek naar boven trekken om het gebied te bedekken.

Hygiëne

Bacteriën verspreiden zich sneller bij mensen die een string dragen dan bij mensen die andere soorten ondergoed dragen. Dit komt doordat je string over zowel je anus als je vulva heen hangt, dit zorgt ervoor dat bacteriën zich makkelijker tussen deze twee gebieden kunnen verplaatsen, met name als je je string overdag af en toe verplaatst. Dit is voor veel vrouwen niet per sé een probleem maar als je regelmatig last hebt van infecties moet je vaker je ondergoed verschonen. Kies een string die een maat groter is dan het ondergoed dat je normaal zou dragen, om het comfort en de hygiëne van je string te maximaliseren. Katoenen strings zijn minder infectiegevoelig dan andere stoffen, dus als je bang bent voor infecties kun je het beste een katoenen string dragen.

Draag niet elke dag een string. Een string helpt bacteriën zich te verspreiden, daarom moet je dus zowel dagelijks een andere string aandoen, als af en toe geen string dragen. Probeer bijvoorbeeld alleen overdag of op momenten dat je er goed uit wil zien een string te dragen. Draag ’s avonds, tijdens het sporten en als je zware spijkerbroeken draagt geen string.

Draag geen string als je ziek bent. Als je dagelijks een string draagt wil dit niet zeggen dat je je andere ondergoed weg moet doen! Als je ziek bent, vooral als je voedselvergiftiging hebt opgelopen of als je diarree hebt moet je vooral geen string dragen. Op dat soort momenten zorgt een string vooral voor het verspreiden van poepresten en ziektekiemen. Als je ziek bent is het trouwens sowieso niet fijn dat dit deel van je lichaam niet helemaal bedekt is. Je kunt tijdens je ongesteldheid ook beter geen strings dragen omdat je bloed makkelijker door je string heen lekt. Dit gaat zelfs sneller dan lekken door een bikini onderstukje. Mensen denken hier vaak niet aan, maar als je lekt beschermt je string je niet.

Schone billetjes

Voorkom de verspreiding van ziektekiemen door jezelf goed af te vegen. Niemand praat graag over hoe ze hun billen afvegen maar het is belangrijk dat als je een string draagt je jezelf goed afveegt, want op dat soort momenten vergroot je de kans op een bacteriële infectie door jezelf niet goed af te vegen. Veeg je billen af van voor naar achter, dit zorgt ervoor dat je geen bacteriën of poepresten in je vulva veegt, en dus geen infectie oploopt. Sommige mensen vegen zich het liefst met een vochtig doekje af in plaats van met droog wc-papier, maar dit hoeft niet, het is het belangrijkste dat je alles goed schoonveegt. Je voelt je waarschijnlijk niet fijn als je jezelf niet goed genoeg afveegt en daarna een string aandoet.

Draag geen strings als je last hebt van aambeien.

Enkele tips

  • Strings kun je het beste onder strakke broeken of jurken dragen omdat ze niet door je kleding heen te zien zijn.
  • Koop geen strakke strings, deze zitten waarschijnlijk niet fijn omdat ze te strak over je vagina en billen heen zitten.
  • Draag geen strings als je last hebt van aambeien.
  • Een string kan voor urineweginfecties zorgen omdat een string bacteriën verspreidt.
  • Als je vaak last hebt van infecties kun je beter geen string dragen.
Advertentie