Home Seks & Relaties Single & Daten Hoe vind ik de beste dating website?

Hoe vind ik de beste dating website?

479
0
Tip

Je wil de stap zetten en op internet op zoek gaan naar een date, maar er zijn zoveel datingsites te vinden… En ze zeggen allemaal dat ze de beste zijn! Hoe kies je nu de website die het beste bij jou past?

Aantal actieve gebruikers

Een belangrijk criterium is het aantal actieve leden dat een datingsite heeft. Hoe meer actieve gebruikers, des te groter de kans op het vinden van de juiste partner. Kies dus voor een populaire website.

Voorbeelden van populaire websites: Parship (serieuze relaties), Novamora (erotisch contact).

“Kies een website die aansluit bij jouw verwachtingen”

Een site die aansluit bij jouw interesses

Er zijn steeds meer niche datingsites die zich richten op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er websites die zich richten op gelovigen, senioren, alleenstaande ouders, hoger opgeleiden enz. Ook zijn er speciale websites voor erotisch contact of vreemdgaan. Kies een website die aansluit bij jouw verwachtingen.

Kies de juiste leeftijdscategorie

De ene dating website is populair onder jongeren, terwijl de andere website eerder volwassen gebruikers aantrekt. Kijk dus goed naar de leeftijdsgroep van de gebruikers op een datingsite. Zorg dat de leeftijdscategorie van de site overeenkomt met dat waar jij naar op zoek bent.

Hoe komt de website tot partnersuggesties?

Sommige dating websites komen met doordachte partnersuggesties die worden gebaseerd op uitgebreide persoonlijkheidstesten. Er zijn ook heel wat websites die deze service niet aanbieden. Vooral als je op zoek bent naar een serieuze relatie zijn goede partnersuggesties erg belangrijk.

“Vul een persoonlijkheidstest altijd eerlijk in”

Je herkent dating websites met een persoonlijkheidstest direct, omdat je zelf ook een gedetailleerde vragenlijst moet invullen bij het aanmaken van een profiel. Op basis van deze gegevens ontvang je vervolgens partnersuggesties.

Vul een persoonlijkheidstest altijd eerlijk in, want hoe beter de suggesties met jouw profiel matchen, hoe groter jouw kansen zullen zijn op een geslaagde match.

Zoekmogelijkheden

Partnersuggesties zijn leuk, maar het is ook fijn om zelf op zoek te kunnen gaan naar profielen die jouw aanspreken. Kies daarom voor een dating website met goede zoekfunctionaliteiten.

Anonimiseren bij vreemdgaan en erotisch contact

Als je wil vreemdgaan, of op zoek bent naar een erotisch contact, dan is het belangrijk dat jouw foto’s anoniem blijven tot je ze echt met iemand wil delen. Je wil namelijk niet dat je dickpics of vagelfies door je collega’s gezien worden.

Voorbeelden van websites met deze functie:
SDC (swingers), Second Love (vreemdgaan), Geile Donders (erotisch contact).

Profielverificatie

Niet alle dating websites controleren de echtheid van profielen, en dat is natuurlijk wel belangrijk. Zoek dus altijd een aanbieder die profielen verifieert.

Dating websites vergelijken

Heb je een idee gekregen van het soort dating website dat bij jou past? Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet in onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite aan jou eisen voldoet. We vergeleken al deze datingsites op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie