Home Tips & Informatie Seksspeeltjes Sextoys tijdens de zwangerschap?

Sextoys tijdens de zwangerschap?

432
0
Tip

Het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap is één van de meest controversiële onderwerpen die door moeders in spé worden besproken. Maar dat is eigenlijk nergens voor nodig…

Zwanger zijn is een prachtige periode voor vrouwen maar vanuit een seksueel oogpunt kan het ook zeer frustrerend zijn. Maand na maand weinig of geen orgasmen beleven kan zwaar zijn, zelfs voor de meest toegewijde aanstaande moeder. Maar het kan ook anders. Als je een normale, gezonde zwangerschap doorloopt en jouw hunkering naar een orgasme wordt belangrijker dan een pot augurken, dan kunnen seksspeeltjes jouw redding zijn.

Is het veilig?

Ondanks dat er geen harde bewijzen zijn dat het gebruik van seksspeeltjes wel of niet schadelijk zou zijn tijdens een zwangerschap, zeggen experts doorgaans dat een orgasme, zelfs intense orgasmen met een vibrator, veilig zijn voor vrouwen met een normale, gezonde zwangerschap. Wanneer je het groene licht hebt gekregen van je arts, gynaecoloog of verloskundige is het veilig om seks te hebben en seksspeeltjes te gebruiken. Wanneer je de seksspeeltjes op een veilige manier gebruikt, zijn ze voor zwangere vrouwen perfect om te ontstressen. Het is zelfs zo dat een orgasme makkelijker zou moeten zijn vanwege de verhoogde bloedtoevoer naar de perineum.

“Zwangere vrouwen kunnen door hormonale veranderingen ook droger zijn in de vagina”

Waar moet ik op letten?

Er zijn echter wel uitzonderingen in het gebruik van seksspeeltjes. Als je risico loopt op een vroeggeboorte, voortijdig breken van je water, bloedingen of door eerdere zwangerschapcomplicaties, dan ben je wellicht niet in staat seksspeeltjes te gebruiken zonder dat de gezondheid van jou of de baby op het spel komt te staan. Vraag in deze gevallen altijd om advies bij de verloskundige of gynaecoloog.

Zwangere vrouwen kunnen door hormonale veranderingen ook droger zijn in de vagina, maar glijmiddelen, zoals Pjur Woman AQUA of Pjur Basic (glijmiddel op waterbasis), kunnen dit probleem gemakkelijk verhelpen.

Hygiëne is het allerbelangrijkste tijdens de zwangerschap, dus hou je de seksspeeltjes goed schoon. Gebruik een Toy Cleaner om bacteriën en ziektekiemen te verwijderen en bewaar je speeltjes op een schone, droge plek en deel ze niet met je partner.

“Hygiëne is het allerbelangrijkste tijdens de zwangerschap”

Seksspeeltjes om mee te penetreren kun je in de latere stadia van je zwangerschap ook beter vermijden omdat ze in enkele gevallen een vroeggeboorte kunnen opwekken. Als je toch zin hebt in vaginale en g-spot stimulatie, vraag dan aan je partner of hij het voor je kan doen met zijn (gereinigde) wijsvinger.

Welke seksspeeltjes kan je gebruiken tijdens de zwangerschap?

Over het algemeen zijn vibrators de meest veilige sekspeeltjes tijdens de zwangerschap, ook de krachtige exemplaren mits je toestemming hebt van gynaecoloog of verloskundige. Vibraties van een vibrator zijn vaak niets vergeleken met andere lichamelijke activiteiten die het lichaam veel meer spanning bezorgen. Vibraties zullen de baby of een aanstaande moeder dus geen schade berokkenen.

Wil je een extra tintelende sensatie voelen wanneer je met je vibrator speelt, gebruik dan Pjur Cool Glijmiddel en als je een extra warm gevoel wilt, dan is Durex Play Warming een zeer prettig middel.

De Mia 2 mini vibrator van Lelo

Klein maar fijn

Als het gaat om de keuze van vibrators tijdens de zwangerschap, dan is alles wat niet al te groot is prima. Zoek naar zogenaamde mini vibrators. Die zijn korter en minder dik, en hebben evengoed krachtige vibraties.

Je kunt ook heel veel plezier hebben van een waterdichte vibrerende badeend of een Magic Wand Vibrator, bekend van Sex and the City. Dit is één van de minst indringende clitorisstimulators die er te koop zijn, met een flexibele kop en twee standen voor intens genot.

En tenslotte kun je jezelf ook door je partner laten stimuleren met een vinger vibrator. Uiteindelijk komt het er op neer dat je echt niet al het plezier hoeft te missen enkel omdat je zwanger bent!

Advertentie