Home Seks & Relaties Seksualiteit Hebben vrouwen minder vaak zin?

Hebben vrouwen minder vaak zin?

Ik beantwoord seksvragen van lezers. Mail me gerust op veronique@genotsplekje.nl

327
0
Tip

Dat mannen vaker zin hebben in seks is een cliché. Het is niet eens waar! Het is niet omdat mannen met hun penis een zeer duidelijk signaal van opwinding kunnen afgeven, dat ze écht vaker zin hebben. Vrouwen hebben vaak meer werk in het huishouden, wisselende hormoonspiegels… en dus staan ze niet altijd te springen om direct op de wens van hun partner in te gaan. Plus, vrouwen verbinden seks aan emoties. Heeft hun partner zich niet echt gedragen, dan zijn ze minder geneigd om aan seks toe te geven. Dit alles draagt bij tot de mythe dat vrouwen minder seks willen dan mannen.

Moet seks altijd spontaan plaatsvinden?

Als seks altijd spontaan zou moeten plaatsvinden komt het er eerder ‘nooit’ van, zo ontdekten al veel stellen. Werken, kinderen, hobby’s en een sociaal leven… als je seks niet inplant, raak je gefrustreerd. Niet romantisch? Nochtans kan een avondje gereserveerd voor jullie beiden bol staan van de romantiek. En zowat alles moet gepland worden, wil je het gedaan krijgen… waarom dan geen seks? Let ook hier op voor sleur en gewoonten. Hou het spannend door er telkens naar toe te leven en kleine verrassingen in te plannen.

“Ik kan me niet eens voorstellen dat ik homoseksueel ben”

Ben ik onbewust homoseksueel?

Ik ontving een mailtje van Bert met de vraag: “Ik heb van de week gedroomd dat ik seks had met een man. De droom was heel spannend en ik ben wakker geworden met een enorme erectie. Ik voelde me toen heel slecht, want ik heb een vriendin, en ik kan me niet eens voorstellen dat ik homoseksueel ben. Ik voel me juist helemaal niet aangetrokken tot mannen. Maar toch heb ik dit gedroomd. Ik weet niet wat ik er van moet denken.”

Iedereen heeft wel eens een erotische droom en spijtig genoeg schamen veel mensen zich daarvoor. Erotische dromen kunnen heel verwarrend zijn, omdat je vaak niet droomt over je eigen partner. Dat is heel normaal. Erotische dromen helpen ons meestal bij het verwerken van problemen of het bevatten van onopgeloste situaties. Je kan ook een geile droom hebben ter bevestiging van levensgenot.

Een homoseksuele droom betekent niet meteen dat je onbewust homoseksuele gedachten of fantasieën hebt. Meestal duiden deze dromen gewoon op een drang om verdere psychologische of spirituele ontwikkelingen door te maken. Sommige mensen dromen ook over seks met hun ex-vriend(in). Dit duidt op het verwerken van een oude relatie.

“Erotische dromen zijn een weerspiegeling van je gevoelens en verlangens”

Ook seks met een collega of vriend(in) kan in je dromen voorkomen. Dit toont aan dat je met die persoon een diepere of intensere relatie wenst dan nu het geval is. Dit kan inderdaad een seksuele relatie zijn, maar ook een vriendschappelijke relatie. Het kan perfect zijn dat je zelf nog niet hebt stilgestaan bij een mogelijke relatie met die persoon. Dit soort dromen visualiseren je onderbewuste verlangens naar een seksuele of vriendschappelijke relatie met de persoon waarmee je seks hebt in je droom.

Erotische dromen zijn zoals alle andere dromen een weerspiegeling van je gevoelens en verlangens. Je moet je erotische dromen dus niet al te letterlijk nemen, maar zoeken naar een onderliggende bedoeling of verklaring. Je hoeft je zeker niet te schamen voor je erotische droom. Je kan perfect vertellen over je dromen of gewoon alles lekker voor jezelf houden. Niet iedereen staat open voor je erotische dromen. Let dus wel op tegen wie je ze vertelt. Dromen is en blijft iets persoonlijks…

Advertentie