Home Seks & Relaties Single & Daten Scoren met de perfecte profielfoto

Scoren met de perfecte profielfoto

627
0
Tip

Of je er nu goed uitziet of minder knap bent; de kwaliteit van je profielfoto heb je zelf in de hand. En die profielfoto bepaalt voor een groot deel hoeveel reacties je krijgt op bijvoorbeeld Tinder of een datingwebsite.

Bestaat er zoiets als dé perfecte profielfoto? Volgens datingapp Parship wel. Zij deden onderzoek naar de response op 1.000 willekeurige profielfoto’s en konden daaruit opmaken wat voor soort foto’s het meest gewaardeerd werden door hun gebruikers.

Welke foto’s scoren het beste?

Foto’s waarop mensen zichzelf zijn en vaak niet doorhebben dat er een foto wordt gemaakt, doen het heel erg goed. Je kunt dus beter niet poseren, want mensen zien graag oprechte en spontane foto’s. Laat je foto’s eens door anderen maken!

Je kunt beter niet poseren, want mensen zien graag oprechte en spontane foto’s.

Ook foto’s die werden gemaakt op een sportevenement scoorden erg goed. En dan hebben we het niet alleen over foto’s waarop gesport wordt, maar ook foto’s waarop naar sport wordt gekeken.

Foto’s die gemaakt werden tijdens een avondje uit deden het ook goed. Eten met vrienden en met een drankje in de hand aan de bar leverde goede response op.

Welke foto’s scoren niet?

Het laagst gewaardeerd werden foto’s met zonnebrillen en andere accessoires. Ook Snapchatfoto’s scoorden laag. Kortom, zonnebrillen, sjaals, hoofdtelefoons en filters vinden de meeste mensen irritant.

Het laagst gewaardeerd werden foto’s met zonnebrillen en andere accessoires

Ook foto’s met iemand die mogelijk je (ex-)partner zou kunnen zijn scoren slecht. Je broer, zus of goede vriend(in) kan een hele andere indruk wekken op je datingapp foto.

Mannen

Op de perfecte profielfoto staat een man die eruitziet alsof hij op z’n gemak is. Dat is aantrekkelijk! Trek iets aan dat lekker zit en bij jou past. Trek bijvoorbeeld geen pak aan als je dat normaal ook niet doet. Natuurlijk is het goed om een beetje na te denken over wat je aantrekt, maar vrouwen zien het meteen aan je foto als je je ongemakkelijk voelt.

Mannen gebruiken beter geen selfie als profielfoto. Met een selfie kom je arrogant en narcistisch over.

Met een selfie kom je arrogant en narcistisch over.

Zorg dat je geschoren bent. 70 procent van de vrouwen valt nog altijd voor een man met een gladgeschoren gezicht. Ook snorren doen het niet goed bij de dames en geverfd haar mogen we gerust een no go noemen.

Er zijn maar weinig mannen die er niet goed uitzien op een zwart-wit foto. Een zwart-wit foto zorgt nu eenmaal voor contrast en dat past heel goed bij een sterk mannengezicht. Kijk dus of je nog een goede profielfoto hebt in zwart-wit of kies een leuke kleurenfoto’s uit en gebruik een monochroomfilter.

Of je nu wel of niet zo breed bent als je zou willen: een sterke look staat elke man goed. Oefen in de spiegel. Borst naar voren, armen wat meer naar buiten en kin omhoog. Zet ook je benen iets meer uit elkaar.

“Vrouwen willen je in de ogen kunnen kijken”

Mannen scoren beter als ze lachen met een gesloten mond. Ook is het belangrijk dat je in de camera kijkt, want vrouwen willen je in de ogen kunnen kijken.

Heb je in je profieltekst aangegeven dat je elk weekend gaat sporten? Of dat je heel romantisch bent ingesteld en graag elke dag kookt voor je lief? Laat dit gevoel dan ook terugkomen in je profielfoto’s. Het zorgt ervoor dat het hele plaatje consistent is. En dat zorgt er weer voor dat vrouwen onbewust vertrouwen krijgen in wat je schrijft.

Vrouwen

Maak je regelmatig selfies en ben je echt er goed in? Dan is het prima om je favoriete selfie als profielfoto te gebruiken. Zijn selfies niet je ding? Ga dan beter naar een fotograaf of vraag iemand om foto’s van je te maken. Gebruik in elk geval geen filter en al helemaal geen dog filter.

De meeste mannen noemen een Dog Filter ook wel een Hoe Filter. Geen goed idee dus!

Maak je profielfoto buiten de deur voor een optimale belichting. Foto’s gemaakt in een bos doen het goed bij de mannen. Zo kom je avontuurlijk over en dat zien ze graag.

Foto’s waarbij vrouwen hun haar uit het gezicht dragen doen het veel beter. Opgestoken of in een staartje, je scoort beter dan met los haar!

Zorg ervoor dat je ook een foto op je profiel hebt staan waarop je van top tot teen in beeld bent. Zo komt je date niet voor verrassingen te staan.

“Kijk niet direct in de lens. Doe alsof er buiten beeld iets leuks gebeurt”

Glimlach en laat je tanden zien, maar kijk wel opzij. Kijk niet direct in de lens. Doe alsof er buiten beeld iets leuks gebeurt.

Maak geen foto met je huisdier. De foto’s kunnen best schattig zijn, maar horen gewoon niet thuis op een datingswebsite.

Lees ook

Hoe maak je een succesvol datingprofiel
Hoe vind ik de beste dating website?
6 tips voor een succesvolle date

Dating websites

Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet in onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite aan jou eisen voldoet. We vergeleken al deze datingsites op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie