Home Seks & Relaties Relaties Hou de passie in je relatie!

Hou de passie in je relatie!

476
0
Tip

In een lange relatie zijn er altijd periodes waarin het vuur van de passie even op een laag pitje staat. Er ontstaat een soort sleur, gewoonten, gewenning… de passie vervaagt. Doe er wat aan met deze 10 tips!

1) Spontaniteit

Het is bullshit dat je alleen seks kunt hebben als je er ‘vanzelf’ of ‘zomaar’ zin in hebt. Dit betekent uiteraard niet dat je iets tegen je zin moet doen, wel dat je jezelf tijd moet geven ‘zin’ te krijgen. Schud de stress van je af, vergeet de afwas/stapel rekeningen/kapotte lamp en ontspan, samen met je partner. Maak tijd voor elkaar en werk naar iets toe.

2) Visuele prikkels

Waar mannen het kunnen stellen met wat ze zien, raken vrouwen eerder opgewonden van wat ze horen of denken. Porno bekijken om ‘zin te krijgen’ is een manier, maar ook erotische fictie aan elkaar voorlezen of fantasieën in elkaars oor fluisteren kan de zaak verhitten.

3) Plannen

Het lijkt onromantisch, maar soms is het de enige manier om tijd te maken voor elkaar. Bovendien heeft een ‘gepland seksafspraakje’ het voordeel dat je er een hele dag naar toe kan leven. Door elkaar ondeugende appjes of e-mails te sturen breng je de sfeer er meteen goed in. Wel opletten dat je baas of je collega’s niet meelezen!

“Let er op dat je nog wat affectie overhoudt voor je partner”

4) Kinderen

Vaak de oorzaak van een slechter wordend seksleven. Niet alleen zijn ze vermoeiend, ze slorpen ook heel veel affectie op. Let er op dat je nog wat affectie overhoudt voor je partner. Daarnaast maken velen zich ook zorgen dat de kinderen wakker zullen worden, iets zouden horen of hen zouden betrappen.

5) Aanraken

Hand-in-hand over straat lopen, een knuffel als je elkaar passeert: deze kleine tekens van affectie durven wel eens te verdwijnen. Nochtans is aanraken belangrijk: het laat het hormoon oxytocine vrijkomen, dat je zin in seks doet toenemen.

6) Boosheid

Als je weinig tot geen seks hebt met je partner, probeer er dan achter te komen of je boos bent, en zo ja, waarom? Boze mensen hebben wel eens de neiging hun partner seks te ontzeggen om hem/haar te straffen. Dat is niet de juiste manier om de oorzaak van de boosheid aan te pakken. Probeer met elkaar te praten over wat je dwarszit om zo je relatie levend te houden.

7) Praat erover

Praten over seks lijkt heel normaal, maar slechts weinigen slagen er ook echt in hun partner te zeggen wat ze willen. Dit is nochtans een must als je geen seksroutine wil opbouwen. Je moet veranderingen in wat je leuk vindt aan kunnen geven. Als je niet met je partner communiceert blijft hij of zij denken dat hij/zij perfect weet wat je wil. Let er wel op dat je een constructief gesprek voert en niet begint met een verwijt. “Laten we dit samen proberen” werkt beter dan “Je doet alle verkeerde dingen”.

“Iets nieuws proberen blijft de beste manier om de sleur te doorbreken”

8) Zelfvertrouwen

Vrouwen, zo wil het cliché, maken zich voortdurend zorgen over hoe ze er uit zien. Zeker met het verstrijken der jaren beginnen ze zich te schamen voor hun lichaam. Dat is nergens voor nodig. Je partner wordt verondersteld je graag te zien en heeft meer aan enthousiasme dan aan een perfect lichaam.

9) Vertrouwen

Onmisbaar voor een goed seksleven is vertrouwen in je partner, zowel fysiek als emotioneel. Seks maakt je kwetsbaar. Zonder vertrouwen, opgebouwd buiten de slaapkamer, kan je je niet overgeven aan het moment en kan je niet genieten.

10) Experimenteer

Iets nieuws proberen blijft de beste manier om de sleur te doorbreken. Een seksspeeltje, eetbare vingerverf, een rollenspel, een ijsblokje: het zijn allemaal manieren om seks vanuit een andere hoek te benaderen. Doe niets wat je niet wil doen, maar probeer wel open te staan voor nieuwe ervaringen. Neem ook de tijd om de mogelijkheden te ontdekken van een speeltje.

Advertentie