Home Seks & Relaties Relaties Je partner zit op Tinder, wat nu?

Je partner zit op Tinder, wat nu?

381
0
Tip

Je partner staat onder de douche en jij maakt een ontbijtje. Plots hoor je een mobieltje piepen… en nog eens! En omdat je partner je vertrouwt met zijn of haar smartphone, ontgrendel je hem en blader je door de meldingen.

Een pictogram van Tinder en een rood bolletje dat maar liefst 12 matches aangeeft. Daar was je vast niet op voorbereid. Je kunt het niet geloven, wat nu?

1. Kalmeer

Nu denk je dat ik grappig probeer te zijn, maar geloof me! Adem eerst even lekker in! Zet je gedachten even rustig op een rijtje voordat je de aanval opent. Een leeuw berekent zijn aanval voordat hij op zijn prooi springt. Het is moeilijk en ik begrijp je dat je eigenlijk het hele huis in de fik wil steken, maar wees slim… blijf rustig en werk eerst aan een strategie.

“Als je partner verstijft verbergt hij of zij duidelijk iets”

2. Weg met het bewijs

De eerste logische stap is het mobieltje terugbrengen naar de plaats waar hij of zij het had achtergelaten. Ga vervolgens gewoon verder met hetgeen je aan het doen was. Als je partner terugkeert laat je terloops weten dat zijn of haar telefoontje voortdurend alerts ontving. Meet nu de reactie. Als je partner verstijft verbergt hij of zij duidelijk iets. Laat je partner voorlopig maar denken dat alles goed is terwijl jij rustig doorgaat met je onderzoek.

3. Maak geen nep-account

Het klinkt verleidelijk om een nep-account aan te maken, om zo je partner op heterdaad te kunnen betrappen. Laat dit ook maar achterwege. Natuurlijk doet het zeer om te weten dat je partner contact zoekt met een ander. Je vraagt je af of het alleen om seks draait, of dat er nog meer aan de hand is. Luister toch maar goed naar mij, doe dit jezelf niet aan.

4. Pak de kwestie aan

Nadat je de tijd hebt genomen om je gedachten te ordenen en wat te kalmeren, is het tijd om je partner er op aan te spreken. Vraag je partner te gaan zitten omdat je iets belangrijks wilt bespreken. Geef toe dat je de smartphone hebt bekeken en vraag waarom hij of zij actief is op een dating app. Laat je partner het uitleggen. Of je partner nu eerlijk is of glashard begint te liegen, dit is het moment om een weg vooruit te vinden.

“Neem geen overhaaste beslissingen”

5. Volgende stap

Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek kun je besluiten om door te gaan met je relatie of er een punt achter te zetten. Het is aan jou, wat je ook beslist, zorg ervoor dat je de situatie volledig analyseert. Neem geen overhaaste beslissingen.

Wat de uitkomst ook moge zijn, dankzij je redelijke aanpak heb je niet bij de eerste de beste constatering alle schepen achter je verbrand, of erger nog, het hele huis af laten branden. Soms heeft iemand Tinder echt per ongeluk geïnstalleerd of gewoon eens uitgeprobeerd uit nieuwsgierigheid. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je partner niet gelukkig is met jullie seksleven… of erger nog… niet met jullie relatie. Hoe dan ook, wees redelijk en denk aan je eigen toekomst…

Advertentie