Home Seks & Relaties Seksualiteit P-Spot: Wat is het genotsplekje van de man?

P-Spot: Wat is het genotsplekje van de man?

1338
3
De P-spot. Het genotsplekje van de man.
Tip

Ook mannen beschikken over een genotsplekje. Dit gevoelige plekje noemen we geen G-spot, maar een P-spot (prostaat). In dit artikel lees je hoe je de P-spot kunt stimuleren, waar je hem kunt vinden, en waarom dat lekker is.

Anatomie van de man: Prostaat

De prostaat is een klier die vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. De klier produceert enkele hulpstoffen die tijdens de ejaculatie aan de zaadcellen worden toegevoegd. Voor veel mannen klinkt het idee dat iemand zijn prostaat aanraakt ongeveer net zo aantrekkelijk als het krijgen van een wortelkanaalbehandeling. Maar voor andere mannen – heteroseksueel, homoseksueel, biseksueel of bischierig – kan het verkennen van de prostaat seksuele opwinding naar een hoger niveau tillen .

Stimulatie van de prostaat is zelfs zo plezierig dat experts op het gebied van seksuele gezondheid de prostaat de ‘mannelijke G-spot’ hebben genoemd. Een orgasme door stimulatie is namelijk veel intenser dan een orgasme dat ontstaat door alleen stimulatie van de penis.

De P-spot zit ongeveer twee centimeter in het rectum richting de buik. De prostaat heeft bijna net zoveel zenuwuiteinden als in de clitoris, waardoor het echt een hele nieuwe manier van plezier kan geven aan mannen die het willen proberen.

Hoewel nog steeds veel heteroseksuele mannen anale stimulatie ten onrechte associëren met homoseksualiteit, is er een duidelijke toename zichtbaar in de verkoop van prostaatstimulators. Zo is de Naughty Boy Prostaat Vibrator van Rocks-Off momenteel één van de best verkochte seksspeeltjes voor mannen. Volgens erotiekwinkel Fantasie Shop is de verkoop van prostaatstimulators de afgelopen vijf jaar met maar liefst 56% gestegen, vooral onder heteromannen ouder dan 45 jaar.

Sommige mannen kunnen zelfs prostaatorgasmen krijgen zonder stimulatie van de penis. Klaarkomen door stimulatie van de prostaat is een orgasme van het hele lichaam waarbij je overal in je lijf een tintelend gevoel ervaart. Dit in tegenstelling tot het meer geïsoleerde en directe genot van een normaal orgasme door masturbatie of penetratie. Voor het stimuleren van de P-spot is meer tijd nodig, maar het is absoluut de moeite waard.

Wil jij ook eens experimenteren met je P-spot? Lees dan de volgende tips voor een comfortabele en veilige prostaatmassage-ervaring.

Voorbereiding

Als je prostaatmassage bij jezelf gaat proberen, zorg dan voor schone handen en kortgeknipte nagels. Doe je het samen met je partner, controleer dan zijn of haar nagels op eventuele scherpe randjes. Gebruik altijd glijmiddel, omdat de anus nu eenmaal niet zelfsmerend is. Als iets in je rectum doen pijnlijk aanvoelt, vertraag dan en voeg meer glijmiddel toe. Handig is het gebruik van een speciale spuit voor het aanbrengen van glijmiddel.

Stapje voor stapje

Voordat je naar binnen gaat, begin je met een zachte externe massage van het perineum, dat zich tussen de testikels en de anus bevindt. Het perineum is een zeer gevoelige maar vaak over het hoofd gezien erogene zone. Het inwendige deel van de penis ligt in het perineum. Je kunt een meer intensieve erectie krijgen door druk uit te oefenen op het perineum.

Ga op je rug liggen met je billen onder een kussen en kantel je heupen voor gemakkelijke toegang. Breng glijmiddel aan op je vinger en wrijf je anus uitwendig om de zenuwuiteinden te stimuleren.

Ontdek inwendige stimulatie

Als de uitwendige massage goed aanvoelt, buig dan je vinger in je rectum richting je navel. Op een centimeter of vijf diepte zou je jouw prostaat moeten kunnen voelen. Het is belangrijk om op te merken dat je echt niet veel verder hoeft te gaan, zeker niet bij je eerste poging. Sommige mensen denken dat je daar een hele hand in moet schuiven, maar zo werkt het niet. Steek een vinger een paar centimeter in je anus en duw hem naar achteren. Beweeg hem een ​​beetje rond, tik op de binnenmuren en oefen verschillende hoeveelheden druk uit om te zien wat goed voelt voor jou.

Ben je bang dat het een hoop geklieder met glijmiddel gaat zijn, probeer het dan eens onder de douche te doen. Gebruik ook onder de douche ruim voldoende glijmiddel. Siliconen glijmiddel is een van de betere glijmiddelen voor gebruik bij anale stimulatie. Een echte aanrader is het ontspannende glijmiddel Pjur Backdoor. Dit glijmiddel is dikker en hoef je niet constant opnieuw aan te brengen, zoals wel het geval is bij glijmiddel op waterbasis.

Zorg ervoor dat je geil bent

Als je niet voldoende opgewonden bent zal stimulatie van de P-spot niet comfortabel zijn. Als je geil bent werkt je lichaam mee. Je bent dan meer ontspannen wat belangrijk is. Kijk eerst een beetje porno of masturbeer een beetje alvorens je doorgaat en een vinger in je kont steekt.

Let op je ademhaling

We vergeten vaak om bewust op onze ademhaling te letten tijdens de seks. Ademen stelt ons in staat om dieper in contact te komen met ons lichaam en met het lichaam van een eventuele partner. Ook als je met je P-spot speelt let je best op je ademhaling. Haal diep en bewust adem om te kunnen ontspannen en in harmonie te zijn met je lichaam. Hoe meer je ademt, hoe meer ontspannen je zult zijn. En hoe meer ontspannen je bent, hoe meer je van de ervaring kunt genieten.

Probeer een P-spot vibrator

Voordat je een P-spot vibrator aanschaft wil je misschien beginnen met een buttplug om aan het idee te wennen. Er bestaan prostaat buttpluggen die speciaal zijn ontworpen om de mannelijke G-spot te bereiken.

Laat je partner je helpen

Tenzij je extreem lenig bent is het best lastig om jezelf te stimuleren. Het is zeker niet onmogelijk, maar het kan moeilijk zijn om te ontspannen. Daarom is het een goed idee om je partner je te laten helpen. Het voelt ook veel beter aan! Wanneer iemand anders het werk voor je doet, kun je je concentreren op je ademhaling, het gevoel en al het andere dat met je lichaam gebeurt.

Advertentie
4.5 2 stemmen
Beoordeel artikel
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
peer194
peer194
3 jaren geleden

Dit is echt wel het genotsplekje van de man. Ik ben zelfs een keer klaargekomen van alleen prostaat-stimulatie.

Dominoaj
Dominoaj
3 jaren geleden

Klopt volledig. Ik heb een vaste Dominante Femdom minded rijpere MILF die mij dat genot toedient. Ja, ‘gepegged’ worden door een dominante MILF is zalig en bevredigend. Iets wat mijn partner als subje nooit kan en zal kunnen geven. Een tweetal uurtjes die ik onderdanig doorbreng, maar die mij een onbeschrijflijk zalig en bevredigend gevoel bezorgen. Anaal geneukt worden met de perfecte strap-on dildo die je bij elke stoot laten voelen waarom je je laat domineren..

twin79
3 jaren geleden

Mijn eerste vriendinnetje stelde het ooit voor om te proberen, leek haar wel leuk. Van mij mocht ze, maar het is eigenlijk nooit verder gekomen dan het randje opzoeken en er lichte druk op zetten 🙁 Daarna is het er eigenlijk nooit meer van gekomen… maar wie weet, ooit.