Home Seks & Relaties Single & Daten Online datingtips voor haar

Online datingtips voor haar

287
0
Tip

Waar moet je op letten als je als vrouw op zoek gaat naar een date via internet. Hoe ga je bijvoorbeeld om met vervelende mannetjes, en wanneer ga je over tot een echte ontmoeting? Voorkom ellende en volg deze nuttige tips.

Blokkeer vervelende mannen direct

Ik zie het vooral op Facebook voorbijkomen. Iemand voegt je toe en begint meteen contact met je te zoeken. Prima natuurlijk, maar de meesten zijn niet bijster origineel. Naast “zwaaien” zie je veel gesprekken die men opent met “hoi”. Niks inhoudelijks dus! En sommige mannen worden meteen “stalkerig”, zoals het voorbeeld in de afbeelding rechts. Hij zwaaide elke dag op Facebook Messenger, maar dat doen tientallen mensen per dag in mijn account, zonder verder iets te zeggen… Vervolgens startte hij een soort van gesprek met zichzelf waarin hij aangeeft “moe te zijn van het zwaaien”. Weer een dag later startte hij ongevraagd een videochat. Dat zie ik de laatste tijd ook steeds meer.

Hoe je hiermee omgaat? Simpel! Of het nu op Facebook is of op een datingsite, meteen blokkeren!. Als dat niet volstaat, rapporteren! Geloof mij dat voorkomt veel ergernissen tijdens je online zoektocht naar die ene leuke vent. Ook zorgt het er voor dat je met een prettig en veilig gevoel op zoek kan blijven gaan naar een leuke date. De meeste datingsites hebben ook een speciale functie waarmee je leden kunt blokkeren.

Geef niet direct je gegevens

Als je mannen nog niet echt kent en alleen via internet contact hebt, dan doe je er verstandig aan om nog geen persoonlijke gegevens te delen. Maak een aparte e-mail-box aan voor dit soort contacten (gratis op bijvoorbeeld Gmail.com). Ook Whatsapp is geen aanrader, omdat men dan meteen je telefoonnummer ziet. Gebruik bijvoorbeeld Kik Messenger. Bij Kik maak je contact met een gebruikersnaam in plaats van een mobiel nummer. Deze app werkt verder precies hetzelfde als Whatsapp en is bovendien volledig gratis. Mannen kunnen je nu eenmaal gaan lastig vallen of zelfs gaan stalken. Gebruik in het begin ook best een nickname. Als je er dan achter komt dat je deze persoon niet in je leven wilt dan kan hij jou niet opzoeken.

“Als het goed voelt merk je het als vrouw vanzelf wel”

Wanneer kan ik dan echt afspreken

Als het goed voelt merk je het als vrouw vanzelf wel. Wees niet gehaast en als hij niet kan wachten sla je hem beter af. Denk je er toch klaar voor te zijn, spreek dan altijd eerst af op een publieke plaats waar veel mensen komen.

Wanneer ga je met hem naar bed?

Als je hem echt heel leuk vindt en als jouw droomvent ziet, duik dan liever niet te snel in de koffer. Hoe verleidelijk het ook is, wanneer je echt uit bent op een serieuze relatie kun je dit het beste zo lang mogelijk uitstellen. Door te wachten leg je de focus eerst op elkaars persoonlijkheid. Dat is heel belangrijk als je op zoek bent naar een relatie en niet naar een one night stand of een friend with benefits. Mocht hij het niet meer trekken dat je de seks zo lang uitstelt, dan heb je het juiste gedaan. Hij was waarschijnlijk alleen maar uit op een potje seks en je bent er niet ingetrapt.

Datingsites vergelijken

Wil je online op zoek gaan naar een date? Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet. Check nu onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite het beste bij je past. Alle sites zijn door onze redactie vergeleken op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie