Home Seks & Relaties Seksualiteit Masturberen mannen onbewust?

Masturberen mannen onbewust?

504
0
Tip

Je ventje zit lekker chill in de bank naar televisie te kijken, want Max Verstappen gaat weer vol gas. De kans is groot dat hij dan met zijn hand in zijn broek zit. Is hij nu (on)bewust met zichzelf aan het spelen? Of is dit toch iets anders?

Het is eigenlijk heel normaal, en ja hij doet dit onbewust! De hand in de broek geeft mannen een veilig gevoel. Tijdens een ontspannen moment beschermen ze onbewust hun gevoeligste plek.

Staat je mannentje voor een belangrijke beslissing? Het op een niet-erotische manier strelen over de buik of andere lichaamsdelen zorgt voor de aanmaak van de stof oxytocine. Dit stofje werkt bijzonder kalmerend. Ook hier geldt dus: een hand in de broek laat hem lekker ontspannen.

Lekker rustig worden met een hand in je broek.

Als mannen in vroeger tijden tegenover een rivaal kwamen te staan, was een hand in de broek een soort teken van dominantie. Dit verschijnsel is blijkbaar nog niet helemaal verdwenen: mannen zitten soms ongemerkt aan hun kruis of wijzen ernaar zodra zij tegenover een (potentiële) vijand komen te staan. Op die manier laten mannen gewoon zien wie de baas is. Let er maar eens op als je met een andere man praat. Als hij jaloers is zal hij vrijwel zeker naar zijn zaakje grijpen.

Advertentie