Home Seks & Relaties Kinky Enkele lichte SM-spelletjes

Enkele lichte SM-spelletjes

2060
0
Tip

Sadomasochisme (SM) raakt steeds meer uit de taboesfeer. Ook al grenst deze vorm van seks aan het toegelatene, zodra beide partners elkaar hier in vinden is het een beleving waarbij vertrouwen centraal staat.

SM is een spelvorm waarbij mensen opgewonden raken door het voelen of aanbrengen van lichte pijn. Voor sommige stellen is het zelfs voldoende om een vorm van onderdanigheid of macht te creëren tijdens het liefdesspel. Het taboe rond SM komt natuurlijk van de extremen die we voorgeschoteld krijgen op het internet. Niet iedereen kent de milde varianten die je met een gezonde dosis humor gerust eens kunt uitproberen. We zetten een paar leuke SM-spelletjes voor je op een rijtje:

Soft SM

Het kan best leuk zijn om een dominante positie in te nemen tegenover je partner. Bij deze vorm van SM komt op zich geen pijn voor; enkel het gevoel van onderdanigheid of macht speelt een rol.

Enkele tips om uit te proberen:

  • Hou je partner vast aan de polsen met lichte druk op de matras, of tegen de muur.
  • De polsen vastbinden aan het bed, eventueel met handboeien in een zacht stofje. Deze mogen vrij los zitten. Ze bezorgen hem/haar dan het gevoel niet direct te kunnen ontkomen aan wat er zal gebeuren.
  • Je partner uitkleden terwijl hij of zij licht tegenwerkt.
  • Je partner blinddoeken en hem of haar overleveren aan jouw wensen.
  • Je partner volledig of gedeeltelijk vastbinden al dan niet aan een object (stoel, boom…). Deze vorm van SM wordt bondage genoemd.
  • SM met lichte pijn of prikkelingen.

Een iets hardere vorm van SM is die waarbij prikkels of lichte pijn uitgelokt wordt. Hiervoor kun je gebruik maken van seksspeeltjes of huishoudelijke spullen. Wij raden eerder sekstoys aan, omdat deze speciaal gemaakt zijn voor het spel. Je minimaliseert hiermee de kans op verwondingen of echte pijn.

Opnieuw enkele tips:

  • Gebruik een zweep(je).
  • Krab je partner of bijt lichtjes op gevoelige plaatsen.
  • Gebruik klemmetjes of spelden op verschillende plaatsen zoals lippen of borsten.
  • Laat kaarsvet over je partners lichaam druppelen. Zorg in het begin voor een grote afstand tussen kaars en lichaam zodat het kaarsvet tijdens zijn val al lichtjes afkoelt.

SM in het rollenspel

De meest tot de verbeelding sprekende sm rollenspellen zijn die waarbij de ene partner een dominante rol vervult, en de andere partner ondergeschikt is. Enkele voorbeelden:

– Kasteelheer en meid.
– Gevangenisbewaker en gevangene.
– Ondervraging van een verdachte door de politie.
– Directeur en secretaresse.
– Dominante dame en tuinman.

Praat met elkaar

Binnen een traditionele relatie is een SM-spel perfect mogelijk, zolang beide partners er mee akkoord gaan. Héél belangrijk is wel om conflicten te vermijden, omdat tijdens het spel grenzen overschreden worden. Het is het beste om een stopwoord af te spreken om direct te kunnen stoppen als het uitgesproken wordt. Ook is een rustige babbel achteraf belangrijk om te weten wat je partner als prettig ervaart.

Bij SM is het vooral belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is, en dat bereik je enkel door vooraf al je wensen en fantasieën kenbaar te maken. Droom je ervan om je partner enkele slagen op de bil te geven, vraag dan vooraf of dit OK is. Luister ook naar je partner tijdens het liefdesspel om te horen of alles nog in orde is.

Advertentie