Home Seks & Relaties Seksualiteit Dit gebeurt er met je lichaam als je seks afzweert

Dit gebeurt er met je lichaam als je seks afzweert

346
0
Tip

Als je al een tijdje droog staat is het echt wel een goed idee om weer eens los te gaan. Het is namelijk hartstikke gezond! Als je helemaal geen seks meer zou hebben, kunnen deze vreselijke dingen gebeuren met je lichaam!

1. Snipverkouden

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat seks goed is voor je afweersysteem. Volgens wetenschappers geeft het je immuunsysteem een boost als je 1 of 2 keer per week seks hebt. Mensen die geen seks hebben, blijken ook minder antistoffen tegen verkoudheid of griep te ontwikkelen.

2.Vaginale droogte

Vrouwen die langere tijd geen seks hebben, krijgen vaak last van vaginale droogte. Als je dan na lange tijd wel weer eens seks hebt, kan het zijn dat de vagina niet snel vochtig wordt, waardoor het vrijen pijnlijk kan worden. Een vergelijkbaar probleem ontstaat bij mannen: de kans op erectieproblemen wordt groter als je lange tijd geen seks hebt. Dit laatste komt overigens vooral voor bij oudere mannen.

Het wordt gewoon wat moeilijker om weer zin te maken”

3. Libido kakt in

Heb je al een tijd geen seks gehad, en moet je er ook eigenlijk niet aan denken om het weer eens te doen? Het een hangt met het ander samen. Als je lange tijd geen seksuele prikkels hebt ervaren, kun je ook de motivatie verliezen. Het wordt gewoon wat moeilijker om weer zin te maken.

4. Meer stress

Een gebrek aan seks kan leiden tot meer stress, blijkt uit een aantal recente studies. Seks werkt ontspannend, je wordt er rustig van. Als je nooit seks hebt, kan dat een negatief effect hebben op hoe je reageert in een stressvolle situatie. Mensen die weinig seks hebben, blijken dan een hogere toename van de bloeddruk te hebben.

5. Slecht voor je tikker

Het hebben van seks is heel goed voor je hart. Dat blijkt ook uit onderzoek: 914 Britse mannen werden gedurende 20 jaar gevolgd om te onderzoeken wat de invloed van seks op hartfalen is. Daaruit bleek dat bij de mannen die 2 keer per week seks hadden, het risico op een hartaanval met de helft verminderde, vergeleken bij de mannen die minder dan 1 keer per maand seks hadden.

“…eigenlijk hoef je seks helemaal niet af te zweren”

6. Risico op SOA’s en blaasontsteking daalt?

Er zit ook een voordeel aan het afzweren van seks: de kans dat je een seksueel overdraagbare aandoening oploopt is erg klein! En de kans op blaasontstekingen is ook nihil, omdat er tijdens seks bacteriën in de urinewegen kunnen komen. Maar eigenlijk hoef je seks helemaal niet af te zweren om van deze voordelen te kunnen genieten. Als je aan solosex zou doen heb je ook deze risico’s namelijk ook niet.

Advertentie