Home Seks & Relaties Kinky Japanse bondage voor beginners

Japanse bondage voor beginners

2211
1
Tip

Japanse bondage is een beschaafde versie van bondage en wordt al eeuwen beoefend in Japan. Japanse bondage met touwen staat beter bekend als Shibari (wat letterlijk ‘bondage’ betekent). Het is een gedetailleerdere en preciezere vorm van bondage. Daarom heb je voor Shibari toewijding, geduld en verbeelding nodig. Hoewel het ingewikkelder klinkt dan de “Westerse” vorm van bondage kan Shibari je veel moois brengen. Het kan leiden tot genitale stimulatie maar ook tot een dieper gevoel van vertrouwen en een sterkere band tussen jou en je partner.

Touwbondage wordt in Japan gezien als een kunstvorm, en veel touwartiesten hebben hun eigen versies van Shibari ontwikkeld door het te mixen met andere bondagevariaties. Hoewel sommige Shibari-technieken gebaseerd zijn op de vastbindtechnieken van het leger (Hojojutsu, gebruikt in vechtsporttraining en als straf) is Shibari veel zachtaardiger en opwindender. Sterker nog, omdat Shibari alleen met touw werkt om druk en beperkingen uit te oefenen bij de genitaliën, borsten en erogene zones, genieten sommige mensen ervan om de touwen te dragen onder hun gewone kleren (tot op zekere hoogte) als een vorm van voorspel.

“Shibari werd een populaire “performance art” in de jaren zestig, en vond uiteindelijk zijn weg naar Europa en Amerika”

Er zijn veel theorieën over de oorsprong van Shibari. Veel mensen geloven dat het begon in de Sengoku-periode van Japan, een van de duisterste historische periodes gekenmerkt door marteling en executie. Het schijnt zo te zijn dat de regering van Tokugawa in 1742 enkele straffen en martelingen voor criminelen introduceerde, met onder andere slavenarbeid, verbanning en de dood als straf en zweepslagen, vastgebonden worden en verhanging als marteling. Anderen geloven dat seksuele bondage voor het eerst populair werd in Japan in 1908 dankzij Ito Seiu, ook wel de “Vader van Shibaru” genoemd. Hij begon een onderzoek naar Hojojutsu en maakte het een kunstvorm. Shibari werd een populaire “performance art” in de jaren zestig, en vond uiteindelijk zijn weg naar Europa en Amerika.

Japanse touwbondage is gebaseerd op een paar specifieke patronen, met name beïnvloed door de Hojojutsu-knopen. Deze houden in dat een touw in bepaalde patronen om bepaalde delen van het lichaam gewikkeld wordt en uiteindelijk het hele lichaam omvat, met verschillende niveaus van druk en begrenzing afhankelijk van welk lichaamsdeel wordt gestimuleerd. Enkele van de bekendere patronen zijn de Takate Kote, ook wel bekend als de Arm Box Tie, die de basis vormt voor een groot deel van de Shibari-knopen en een fundering biedt om het hele lichaam te omvatten. Een andere populaire knoop is de Ebi, ook wel bekend als de Shrimp, en werd origineel gebruikt als een martelingsmethode. Het is een van de meest effectieve manieren om iemand vast te binden en je partner bloot te stellen aan wat je ook maar met ze wil doen.

Shibari staat bekend om zijn asymmetrische posities om de psychologische impact te vergroten

Eén van de belangrijkste punten waarop Shibari verschilt van westerse bondage is dat het niet alleen draait om het beperken van beweging: door de touwen op verschillende manieren in verschillende patronen vast te binden kun je juist de genitaliën, borsten en erogene zones van je partner stimuleren. Shibari staat bekend om zijn asymmetrische posities om de psychologische impact te vergroten, en zo een nieuwe dimensie toe te voegen aan de belevenis vergeleken met andere simpelere technieken.

In Japan wordt Shibari beoefend met een touw van zeven meter, maar alles tussen vijf en acht meter is prima. Het touw wordt traditioneel gemaakt van hennep of jute voor een zachte maar sterke sensatie, maar zijde touwen werken net zo goed en voorkomen wrijving.

Als je de geneugten van Shibari eens wilt ontdekken, investeer dan in een goed stuk Shibari Touw.

Advertentie
5 1 stem
Beoordeel artikel
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pubichairmakeover
4 jaren geleden

Leuk model. Geef een cursus. Lijkt me dat er voldoende kandidaten zullen zijn.