Home Seks & Relaties Relaties Hoeveel BFF’s is normaal?

Hoeveel BFF’s is normaal?

408
0
Tip

Wat is eigenlijk de norm? Hoeveel BFF’s (Best Friends Forever) kun je eigenlijk hebben. Waar ligt die grens? Dit heb je jezelf vast al eens afgevraagd. Het ‘Friendship-report’ van Snapchat geeft nu een antwoord op die vraag.

Snapchat nam een representatieve groep van 10.000 deelnemers uit allerlei landen onder de loep, en zocht uit hoe vriendschappen door hen ingevuld werden.

Hoeveel beste vrienden is de norm?

Globaal gezien gaven de deelnemers aan gemiddeld vier beste vrienden te hebben. De leeftijd waarop een beste vriend of vriendin gevonden werd was gemiddeld 21. Wat betreft ‘gewone’ vrienden ligt het gemiddelde wereldwijd op zeven. Het gemiddelde aantal goede kennissen dat iemand heeft bedraagt volgens het onderzoek ongeveer twintig.

“…oprechtheid en authenticiteit in een beste vriend(in)”

Wat maakt iemand een BFF?

Millennials gaven meer dan eender welke andere leeftijdsgroep aan zo veel mogelijk vrienden te willen hebben. Als het op persoonlijkheid aankomt zoeken mensen vooral naar oprechtheid en authenticiteit in een beste vriend(in). Daarnaast kwamen er enkele interessante lokale voorkeuren naar boven in het onderzoek. Zo zoeken mensen uit India, het Midden Oosten en Zuidoost Azië vooral een slimme en gecultiveerde BFF, en gaan Amerikanen vooral op zoek naar iemand die niet te snel oordeelt.

Man/vrouw

Onze maatschappij beeldt vriendschappen onder vrouwen vooral af als een aaneenschakeling van diepe gesprekken. Dit in tegenstelling tot vriendschappen onder mannen, die veel meer aan de oppervlakte zouden blijven. Snapchat vond een lichte trend om die stereotypen te valideren. Vrouwen leken volgens hun onderzoek iets meer geneigd om gewoon te gaan zitten en van elkaars gezelschap te genieten. Mannen hadden volgens de enquête meer de neiging om ergens naartoe te gaan met hun vrienden.

Het blijkt echter wel dat de dynamiek van mannelijke vriendschappen de afgelopen jaren aanzienlijk is veranderd. Mannen zouden steeds meer openstaan voor het uiten van hun gevoelens.

Advertentie