Home Seks & Relaties Single & Daten Hoe maak je een succesvol datingprofiel

Hoe maak je een succesvol datingprofiel

432
0
Tip

Leren hoe je een succesvol datingprofiel schrijft dat werkelijk iedereen aantrekt is niet zo moeilijk. Een profiel schrijven dat alleen de juiste persoon aantrekt kan echter wat lastiger zijn.

Volg de onderstaande zeven stappen voor het maken van een ​​geweldige profieltekst:

Stap 1: Zonder de juiste foto’s doet je tekst er niet toe.

Natuurlijk, dit artikel gaat over het schrijven van je profieltekst, maar als je niet over de juiste foto’s beschikt kunnen zelfs de beste schrijvers van onze tijd je niet helpen.

Zorg er bij het samenstellen van je fotoreeks voor dat je er flatterend uitziet in elke foto die je plaatst. Als je dit kunt combineren met foto’s die ook je interesses en meest aantrekkelijke persoonlijkheidskenmerken onthullen, heb je een zeer krachtige fotogalerij.

“Als dit artikel twee lijvige paragrafen zou bevatten zou niemand het lezen”

Stap 2: Geef je profiel structuur.

Zie je hoe dit artikel is gestructureerd? Het is gemakkelijk voor de ogen, omdat de alinea’s snel en “to the point” zijn. Je kunt het snel scannen. Als dit artikel twee lijvige paragrafen zou bevatten zou niemand het lezen.

Je profiel zou op dezelfde manier gestructureerd moeten zijn. Elke ‘miniparagraaf’ moet een ander aspect aanboren van wie je bent als persoon.

Een voorbeeldprofiel opent met een grappige invalshoek, gaat over mijn favoriete sport in de tweede alinea, mijn passie voor reizen in de derde, mijn carrière in de vierde, enz. Het punt is dat elke alinea een ander onderwerp, thema of anekdote moet aansnijden.

Stap 3: Voeg wat lokaas toe.

Hoe moeilijker het voor iemand is om een ​​gesprek met jou te beginnen, hoe groter de kans dat ze naar het volgende profiel gaan, ook al zouden ze anders best geïnteresseerd kunnen zijn. Het toevoegen van wat lokaas stelt de lezer in staat om een gesprek aan te knopen. Laten we eens een voorbeeld bekijken:

Volgend jaar ben ik van plan om Lapland te gaan verkennen en de langverwachte familie-uitstap naar Spanje te maken, maar ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Heb jij leuke avonturen in het verschiet?

De lezer van dit profiel heeft nu meerdere aanknopingspunten om een ​​gesprek te starten.

De lezer kan:

– Een vraag stellen over mijn reis naar Spanje.
– Reageren op mijn reis naar Lapland.
– Een leuk avontuur of een eigen idee voorleggen.
– Contact met mij maken naar aanleiding van hun passie voor reizen.

Het zijn slechts twee zinnen, maar ze doen zoveel meer dan de lezer in staat stellen een gesprek met mij te beginnen. Deze twee zinnen laten tegelijkertijd zien dat ik graag reis, ruimdenkend ben, een passie heb voor de natuur en dat familie belangrijk voor me is.

Bonustip: Foto’s kunnen ook als lokaas worden gebruikt!

“Richt je nooit op dat wat je niet zoekt in een partner”

Stap 4: Verwijder alle negativiteit.

In plaats van te schrijven: “Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt en niet intelligent bent hoef je niet te reageren,” probeer, “Ik voel me enorm aangetrokken tot mannen die zelfvertrouwen hebben en me aan het lachen kunnen maken. Als je het type bent dat ook graag leest ben je misschien wel mijn prins op het witte paard!”

Richt je nooit op dat wat je niet zoekt in een partner. Negatieve energie trekt altijd negatieve aandacht. Wanneer iemand je profiel benadert, moet het optimisme uitstralen, en iemand uitbeelden die enthousiast is over de toekomst.

Stap 5: Toon het aan

Stel dat je over een gezonde dosis humor beschikt! Als je grappig bent zeg dan niet alleen dat je grappig bent of dat je vrienden denken dat je grappig bent – wees grappig! Zeg bijvoorbeeld: “Ik kan je niet verleiden door je te vertellen dat ik gitaar speel of bergen beklim. Maar ik kan een paar goeie akkoordjes spelen op de X-Box en met succes een berg beklimmen met de skilift, dus ik denk dat het wel in evenwicht is.”

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar zo ben je grappig in plaats van dat je het alleen maar beweert. Op internet beweert iedereen grappig te zijn, of interessant, intelligent en zelfverzekerd. Dus zeg het niet alleen. Bewijs het ook!

“…je bent niet de enige die op zoek is naar een date”

Stap 6: Variatie

Diversiteit is een uiterst belangrijke en aantrekkelijke kwaliteit om te laten zien. Het geeft aan dat een relatie met jou uiteindelijk niet zal veranderen in een saai en levenloos bestaan.

Mensen die je profiel lezen, willen weten dat het leven met jou leuk en opwindend gaat zijn. Hoe meer interesses, passies en persoonlijkheidstrekken je onthult, hoe meer mensen door je profiel worden aangetrokken, en hoe meer mensen waarschijnlijk overeenkomsten met je zullen hebben. Dus voeg een mix van dingen toe!

Stap 7: Controleer op fouten.

Een kleine fout is zo gemaakt en je bent niet de enige die op zoek is naar een date. Een onopgemerkt spelfoutje kan je hele operatie saboteren.

Het kan iets simpels zijn als een zin die per ongeluk overkomt als wanhopig of behoeftig, een hele slechte grammaticafout, een slechte taalkeuze, een verkeerd beeld of negatieve energie.

Lees je profiel enkele keren na en probeer als het kan ook de mening van iemand anders te vragen.

Het schrijven van een datingprofiel kan soms een ontmoedigende taak lijken, maar de waarheid is dat het gemakkelijker is dan je denkt. Het kost wat tijd en extra inspanning, maar je kunt een profiel maken waarmee je opvalt en het soort mensen ontmoet waarin jij bent geïnteresseerd.

Datingsites vergelijken

Je wilt online op zoek naar een date, maar je hebt geen idee waar je terecht kunt? Onze redactie heeft de grootste en bekendste datingwebsites uit Nederland voor je op een rij gezet. Check nu onze Dating Vergelijker. Zo weet je binnen enkele klikken welke datingsite het beste bij je past. Alle sites zijn door onze redactie vergeleken op basis van gebruikerservaringen, mogelijkheden, specificaties en kosten.

Advertentie