Home Seks & Relaties Seksualiteit Gesprek met een sekscoach

Gesprek met een sekscoach

748
0
Tip

Je kunt je vast wel voorstellen hoe moeilijk het is om met een depressie of angst naar een therapeut te stappen. Nog moeilijker wordt het als je een probleem hebt van seksuele aard. Ga je dan naar een sekscoach?

Amourette is zo’n sekscoach. Al meer dan 20 jaar helpt ze mannen, vrouwen en koppels bij het verrijken en verbeteren van hun seksleven. Ze adviseert ook regelmatig de redactie van onze website zodat we vragen van lezers op een deskundige manier kunnen beantwoorden. Ook zorgt ze er voor dat de sekstips en adviezen op onze website geen bullshit bevatten.

Omdat veel mensen zich afvragen wat een sekscoach nu precies doet, vonden we het hoog tijd voor een interview met Amourette.

“Ik help je vooral om het beste uit jezelf te halen”

Wat is een sekscoach?

“Zelf ben ik naast sekscoach vooral ook een ervaringsdeskundige en een echte sexpert. Ik ben geen stoffige doos die alleen maar veel weet over seksualiteit, ik ben vooral zelf ook heel erg seksueel actief. Coaching moet je niet verwarren met therapie. Bij therapie gaan we uit van een ziekte en dus genezing daarvan. Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen. Ik maak je dus niet beter (je bent immers niet ziek), maar ik help je vooral om het beste uit jezelf te halen. Door middel van coaching geef ik je meer inzicht, waardoor je beter kunt gaan presteren. Zo kan ik je helpen met de aanpak van seksuele problemen of je stimuleren om je seksleven te verbeteren.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben zelf een moderne sekscoach dus ik werk vrijwel volledig via internet. Dat is sneller en laagdrempeliger. Het lijkt mij zelf heel eng om in een kantoortje af te moeten spreken met iemand om over mijn seksprobleem te praten. Sekscoaches met een kantoor hebben ook veel meer kosten die ze dan weer moeten doorrekenen aan een klant. Zo kost een consult bij veel sekscoaches al snel 150 euro per uur. Mij kun je anoniem een bericht sturen en dan kan ik met je in gesprek gaan. Ik reken 90 cent per bericht. Veel zaken zijn al opgelost in een redelijk korte chat, waardoor iemand snel geholpen is en weer verder kan met genieten van zijn seksleven. Mocht het toch complexer zijn dan kan ik aanraden om een afspraak te maken. Dankzij mijn werkwijze kan ik veel meer mensen helpen, vooral ook mensen die anders de stap niet eens zouden durven zetten. En geef toe, iedereen moet toch lekker kunnen genieten van zijn seksleven.”

Hoe kan men jou vinden?

“Ik adverteer op Google, heb een actieve Facebook-pagina en werk veel samen met websites zoals die van jullie. Ik sta ook op jullie coaching-pagina.”

Noot van de redactie: Klik hier om een gratis bericht te sturen aan Amourette.

“Ze vinden hun vagina lelijk of hun penis te klein”

Wat zijn de meest voorkomende problemen?


“Veelgehoorde klachten bij vrouwen zijn pijn tijdens het vrijen en niet of moeilijk kunnen klaarkomen. Al komt dat laatste ook steeds vaker voor onder mannen. Mannen komen vaak naar mij met problemen als te snel klaarkomen. Wat ook vaak voorkomt bij zowel mannen als vrouwen is een afname van het libido of een sleur in de seksrelatie. Ook spreek ik vaak mensen die onzeker zijn over bepaalde lichaamsdelen. Ze vinden hun vagina lelijk of hun penis te klein.”

Hoe begin je een coachingsgesprek?


“Ik probeer eerst uit te sluiten dat er sprake is van een medische grond voor het probleem. Zo kunnen erectieproblemen of moeilijk klaarkomen ook worden veroorzaakt door fysieke problemen. Ook alcohol, drugs en medicijnen kunnen een probleem vormen. Meestal zijn mensen wel al bij de dokter langs geweest en kunnen we al snel concluderen dat het probleem wordt veroorzaakt door een emotionele blokkade, een trauma, onzekerheid, angst of iets soortgelijks.”

Kan ik de oplossing voor mijn probleem niet op Google vinden?

“Als er voor elk seksprobleem een standaard oplossing zou zijn kon iedereen volstaan met het lezen van een boek dat alle antwoorden bevat. Dan zou ik ander werk moeten gaan zoeken. Echter, ieder mens is anders, heeft een ander leven, met andere ervaringen. Er is geen standaard probleem en dus ook geen pasklare oplossing.”

Hoe help je stellen uit de sleur?

“Ik probeer eerst het ritme en de gewoontes van het koppel te doorgronden. Daarna ga ik op zoek naar de grenzen en wensen van beide partners. Tenslotte kom ik met maatwerk opdrachten die het stel weer uit de sleur kunnen halen.”

Kun je me helpen als ik nog geen seks heb gehad?


“Als je nog maagd bent kan er geen sprake zijn van een seksprobleem. Mocht je te onzeker zijn over het nemen van de stap en heb je hierover vragen, dan kan ik je zeker geruststellen.”

Advertentie