Home Seks & Relaties Seksualiteit Geplande seks is betere seks

Geplande seks is betere seks

712
0
Tip

Wie is er nu niet in voor een potje stomende en vooral spontane seks. Gewoon tijdens de afwas spontaan met elkaar gaan vrijen. Wie mensjes van onder de 1.50 meter in huis heeft rondlopen maakt weinig kans. Plannen dan maar?

Uit recent onderzoek blijkt dat stellen die hun vrijpartij al dagen in hun agenda hebben staan doorgaans de beste seks hebben. Het plannen van seks klinkt allerminst romantisch, maar voor koppels met kinderen betekent het niet plannen van seks een sterke afname van het aantal vrijpartijen of zelfs het uitdoven van de seksrelatie. Dan is plannen toch een betere optie?

Controle

Een interessante uitkomst van het onderzoek is dat mensen die graag alles vooruit willen inplannen gewoon ontzettend goed zijn in bed. Daarnaast zorgt het plannen van seks er nu eenmaal voor dat je beter over je seksleven communiceert. Deze communicatie heeft ook een gunstig effect op je relatie en zorgt er juist voor dat het spannend blijft tussen de lakens.

Prestatiegericht

Volgens het onderzoek hebben mensen die efficiënt, prestatiegericht, gedisciplineerd en betrouwbaar zijn de meeste kans om seksueel tevreden te zijn. Een team van psychologen vroeg 964 stellen het hemd van het lijf. Ze stelden onder meer vragen over de kwaliteit van hun seksleven en hun persoonlijkheidstrekken om zo eventuele links te kunnen onderzoeken.

Hieruit is gebleken dat mensen die plichtsgetrouw zijn, zelfdiscipline hebben en efficiënt en gestructureerd te werk gaan, het meeste plezier uit hun seksleven halen. De wetenschappers denken dat dit komt doordat deze mensen veel meer moeite doen om hun partner seksueel te bevredigen en hen dolgraag naar een hoogtepunt willen brengen. Dit zorgt voor spetterende seks en meer plezier samen.

Vuurwerk

Het plannen van seks kan hier sterk aan bijdragen. Zo zorgt het plannen voor een betere communicatie tussen partners, en wat goed is voor de relatie is uiteindelijk ook goed voor de seks. Door duidelijke afspraken te maken en open en eerlijk over seks te praten, kun je tijdens de seks andere dingen beter loslaten. Hierdoor zijn jullie tijdens de vrijpartij lekker zen en kunnen jullie jezelf veel beter ontspannen.

Zin in betere en herere seks? Zet het eens in je agenda 😉

Advertentie