Home Seks & Relaties Relaties Hoe reageer je op erectieproblemen?

Hoe reageer je op erectieproblemen?

214
0
Tip

Of je nu een man bent of een vrouw, het is voor beiden een pijnlijk onderwerp: erectieproblemen. Zijn falen heeft een niet te onderschatten psychologische impact op hem en dus indirect ook op haar. Het grootste deel van de mannen krijgt er eens in zijn leven mee te maken. Naast lichamelijke problemen, heeft stress vaak een invloed op de bedprestaties van mannen.

Het is meestal een onbewuste, spontane reactie van vrouwen om zichzelf de schuld te geven. In hun hoofd begint het te malen dat ze niet aantrekkelijk genoeg zijn of hem niet genoeg opwinden. Het is niemands schuld! Je helpt je partner wel door kalm te blijven. Keer ook niet je rug naar hem toe, want dat het gaat het probleem enkel erger maken. Omdat de oorzaak van zijn problemen in bed vaak psychologisch is, kun je best zijn aandacht afleiden. Ga er creatief mee om en maak van de gelegenheid gebruik om te experimenteren. Seks is zoveel meer dan penetratie, dat zul je snel ontdekken als je je fantasie gebruikt.

“Eens je de oorzaak kent, kun je samen op zoek naar een oplossing”

Hoewel je veel benarde situaties kunt oplossen met humor, is dat in dit geval niet zo. Ga voorzichtig met het probleem om, toon begrip, maak duidelijk dat jij er niet zo zwaar aan tilt als hij denkt. Maar ga er ook niet te diep op in, je moet ook niet overdreven veel troosten of bemoederen. Het klinkt als een cliché, maar praten helpt. Probeer de oorzaak van het probleem te vinden. Heeft hij bijvoorbeeld meer stress dan anders? Eens je de oorzaak kent, kun je samen op zoek naar een oplossing.

Gaat het om een eenmalig incident, hoeft er helemaal geen probleem te zijn. Maar als het meerdere keren voorvalt, aarzel dan niet de hulp van een specialist te vragen. Zo kom je te weten of de oorzaak psychologisch of lichamelijk is. Samen met de specialist vinden jullie wel een oplossing voor het probleem, zodat jullie hier als koppel sterker uit kunnen komen.

Lees ook: Gebruiksaanwijzing voor de penis.

Advertentie