Home Seks & Relaties Kinky Drang naar kinky seks aangeboren

Drang naar kinky seks aangeboren

882
0
Kinky Sex
Tip

TTheorieën over sadomasochisme omvatten heel wat verschillende gedragingen als dominantie, onderwerping en bondage. Het opzettelijk toebrengen van pijn is een onderwerp waar elke psycho-analyticus van droomt. Vroeger werd verondersteld dat dit gedrag pas na de geboorte ontstond, het zou een doodswens zijn die voortkomt uit bijvoorbeeld een trauma uit de kindertijd of angst voor castratie. Volgens de Britse biologe Vivienne Parry gaat het echter om aangeboren gedrag. Net zoals homoseksualiteit zien we dit ook bij dieren. Veel diersoorten bijten bijvoorbeeld tijdens de geslachtsdaad.

Evenveel mannen als vrouwen doen aan SM

Sadomasochisme werd voor de eerste keer in kaart gebracht door Alfredy Kinsey in 1948. Hij beweerde dat 50 procent van de deelnemers aan zijn onderzoek erotisch plezier beleefde wanneer ze gebeten werden. Maar dat cijfer zal volgens moderne experts eerder één op tien zijn. Evenveel mannen als vrouwen doen aan SM. Een ander onderzoek zegt dat hoogopgeleiden eerder aan SM doen dan lageropgeleide mensen.

SM en het bijhorende gedrag houdt niet alleen geweld in, maar vaak ook psychologische vernederingen. Hoewel sommige mensen SM in dezelfde categorie als misbruik plaatsen, kun je enkel van SM spreken als beide partijen instemmen.

Advertentie