Home Seks & Relaties Relaties Denken mannen alleen maar aan seks?

Denken mannen alleen maar aan seks?

55
0
Tip

Er wordt wel gezegd dat een man gemiddeld elke 52 seconden aan seks denkt. Andere theorieën beweren zelfs dat er maar drie seconden tussen de ene en de andere erotische fantasie van de man liggen.

Nog een andere theorie houdt het op een meer realistische 80 keer per dag aan seks denken. Natuurlijk zijn niet alle kerels hetzelfde en lopen er al even veel vrouwen rond die aan niets anders kunnen denken. De seksuele fantasie van de man berust echter op zijn genetisch en maatschappelijk erfgoed.

Het zit in de hersenen

Seksuele fantasieën zijn genetisch bepaald in het DNA van de man. Daarom kunnen de heren vaak geen weerstand bieden aan de natuurlijke neiging tot fantaseren. Hun hypothalamus, die de seksdrift controleert, is twee keer groter dan die van de vrouw en bevat twee keer meer cellen dan die van het andere geslacht.

Maatschappelijk verantwoord

Sociale, culturele en religieuze factoren zorgen ervoor dat mannen op dit vlak meer vrijheid hebben dan vrouwen. Als man heb je het ook makkelijker om toe te geven dat je vaak aan seks denkt. Maar misschien denken dames wel net zo vaak aan seks?

“Uit recente studies bleek dat elke man min of meer ‘opgewonden’ raakt van eender welke vrouw in zijn buurt”

Voortplanting

Een man volgt zijn instinct en stapt recht op zijn doel af. Dat betekent dat hij die erotische fantasieën nodig heeft om hem scherp te houden. Elke vrouw kan een potentiële partner worden. Uit recente studies bleek dat elke man min of meer ‘opgewonden’ raakt van eender welke vrouw in zijn buurt.

Gevoelig voor prikkels

Het mannelijk brein reageert uiterst gevoelig op visuele prikkels. Instinctief reageert hij op rondingen, benen, ogen, borsten. Reclamebureaus weten dat al langer en maken handig gebruik van deze visuele gevoeligheid.

Nodig voor functioneren

Er zijn psychologen die beweren dat erotische fantasieën nodig zijn om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Het mannelijk libido werkt als uitlaatklep om op een correcte, civiele en maatschappelijk aanvaarde manier deel te nemen aan het sociale leven.

Advertentie