Home Seks & Relaties Single & Daten De kenmerken van een aantrekkelijke man

De kenmerken van een aantrekkelijke man

569
0
Knappe mannen
Tip

Wat maakt een man woest aantrekkelijk in de ogen van de meeste vrouwen? Dit zijn de antwoorden uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de kenmerken die er voor zorgen dat een man knap wordt gevonden.

Strakke kaaklijn

De scherpte van een kaaklijn schijnt samen te hangen met het testosterongehalte van een man. Hoe strakker de kaaklijn is, hoe mannelijker en aantrekkelijker we de man in kwestie vinden. Tenzij je drie onderkinnen hebt kun je de scherpte van de kaaklijn zelf verbeteren door middel van oefeningen. Zo kun je dagelijks even vooruit kijken en je mond wijd openen. Je brengt dan je tong zo ver mogelijk naar buiten en houd dit een aantal seconden vast. Dit bouw je op tot je het op den duur 10 keer per dag doet. Wie mooi wil zijn… moet zijn tong uitsteken!

Symmetrisch gezicht

Je rechterwenkbrauw is niet exact even hoog als je linkerwenkbrauw. Geen enkel gezicht is perfect symmetrisch, al komen sommige mensen daar redelijk bij in de buurt. Volgens wetenschappers kunnen vrouwen een symmetrisch gezicht associeren met een sterke gezondheid en een groot aanpassingsvermogen.

George Clooney ziet er een beetje vreemd uit met een perfect symmetrisch gezicht (links).

Zware stem

Een diepe mannelijke stem wordt door vrouwen doorgaans aantrekkelijk gevonden. Mannen met een zwaardere stem dringen blijkbaar beter tot een vrouw door. Een zware stem wordt ook gezien als een teken van kracht, dominantie en goede genen. Heb je een piepstemmetje dan kun je daar helaas niet veel aan doen. Zelfs het 20 jaar roken van dikke sigaren brengt daar niet al te veel verandering in.

Donkere limbale ringen

De limbale ring is de ring rondom je iris. Tussen je geboorte en je twintigste levensjaar is de ring het donkerst van kleur. Daarna begint ze langzaam te vervagen. Vandaar dat mensen met donkere limbale ringen jonger overkomen. Vrouwen ervaren het bovendien als krachtig en mannelijk. Ook vrouwen zien er jonger uit met donkere limbale ringen. Er bestaan zelfs zogenaamde beautylenzen. Dit zijn contactlenzen die er voor zorgen dat het lijkt alsof je donkere limbale ringen hebt.

Foto: Chianti – Wikipedia

Lichte baardgroei

De baard van Sinterklaas is al een tijdje uit de mode, maar sexy stoppels of een lichte, goed verzorgde baard doet het nog altijd goed bij de vrouwen. Ook de baard is een teken van mannelijkheid en dominantie, en daar gaan de meeste dames wel voor. Sterker nog, sommige vrouwen smelten er van.

Spieren

Spieren geven blijk van sterke, reproductieve genen. Gespierde mannen worden daarom vaker aantrekkelijk gevonden.

Waarschuwing

Dit zijn resultaten uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken, maar ze bieden natuurlijk geen enkele garantie op het vinden van je droomvrouw. Elke vrouw namelijk haar eigen voorkeuren en kan zo maar afwijken van de massa. Zo zijn er ook vrouwen die op kleinere mannen vallen, of vrouwen die gespierde mannen eng vinden. Ook een baardje wordt echt niet door elke vrouw gewaardeerd.

Vrijwel geen enkele man bezit trouwens al deze kenmerken. Er zijn heel wat mooie gespierde mannen met een piepstemmetje of lange mannen met een dikke pens. Dit om maar een paar voorbeelden te noemen. Niemand is perfect, so stay chill!

Ook al ben je een lange bodybuilder met een mooie donkere stem, een stoppelbaard, mooie limbale ringen en een symmetrisch gezicht, als je een akelig rotkarakter hebt zul je ook niet vaak scoren bij de vrouwen. Wat een man echt woest aantrekkelijk maakt is geen lichaamskenmerk, maar een eigenschap. Vrouwen vallen nog altijd voor een sterk karakter. Het karakter van een zelfzekere man!

Advertentie