Home Seks & Relaties Single & Daten Creatief daten als je platzak bent

Creatief daten als je platzak bent

340
0
Eerste Afspraakje
Tip

Aan het einde van je geld nog een stuk maand over, maar toch een leuke date in je agenda? Wees creatief, des te leuker de date. Liefde hoeft immers niets te kosten. Probeer één van deze leuke (en gratis) date-ideeën uit

1. Maak een wandeling

De paden op, de lanen in! Door een dagwandeling te plannen, kun je tegelijkertijd genieten van de natuur en elkaars gezelschap. Neem wat water, snacks en extra kleding mee (voor als het weer omslaat).

2. Samen creatief bezig zijn

Samen iets creëren in de keuken, zoals een taart of een pizza. Of een uitgesteld klusje in huis opknappen. Je kunt ook een potje vullen met toekomstige ideeën voor dates.

3. Maak van je achtertuin een camping

Op de camping moet je betalen, maar je eigen achtertuin is gratis en je hebt er veel meer privacy! Een logeerpartij onder de sterren is super romantisch. Vul een tent met dekens en kussens, steek een kampvuurtje aan, rooster wat groenten en scoor een flesje rosé. De avond begint met spookverhalen en eindigt misschien wel met seks in de tent.

“Op de camping moet je betalen, maar je eigen achtertuin is gratis en je hebt er veel meer privacy!”

4. Samen de neerwaartse hond doen

Veel yogastudio’s bieden een gratis proefles aan. Plaats jullie matten naast elkaar, gebruik elkaars positieve energie en ontspan terwijl je bezig bent.

5. Plan een dagje uit

Als je een auto hebt en een volle tank, maak dan een dagtochtje naar een plek waar je nog nooit bent geweest en loop gewoon rond. Je kunt een leuke kleine stad bezoeken vol met kunstgalerijen of een strand met een leuke bar. Of wat dacht je van een boerderij waar je zelf fruit kunt plukken of een mooi tulpenveld voor bakken met Instagram selfies. De reis is al de helft van het plezier, dus begin met een koffiestop en zorg voor een goeie playlist.

6. Pak een filmpje in de buitenlucht

Buitenbioscopen worden steeds populairder. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht komen steeds meer bioscopen die filmavonden organiseren op een prachtige buitenlocatie. En eerlijk is eerlijk, er klinkt toch niets prettiger in je oren dan een film kijken op een zwoele zomeravond. Neem een goed gevulde ​​picknickmand mee en geniet ervan dat je niet in een benauwde bioscoop zit en 10 euro moet neertellen voor een zakje M&M’s.

“Neem een goed gevulde ​​picknickmand mee en geniet ervan dat je niet in een benauwde bioscoop zit en 10 euro moet neertellen voor een zakje M&M’s”

7. Samen vrijwilligerswerk doen

Niets is zo sexy als iets voor het goede doel doen! Ga op zoek naar evenementen in de buurt die vrijwilligers zoeken en besteed je tijd aan een zaak waar jullie beiden om geven.

8. Lekker aan de waterkant hangen

Ga naar een buitenzwembad of een vijver in de buurt. Neem twee grote badlakens mee en een goed gevulde picknickmand, en ontspan samen aan de waterkant.

9. Kook samen een maaltijd

Waarom zou je geld uitgeven aan een diner als je het leuk vindt om elkaars sous-chef te zijn? Kijk welke ingrediënten je al in huis hebt en kijk op Google voor een ​​smakelijk recept. Niets smaakt beter dan thuis koken.

10. Woon een literaire lezing bij

Boekenwinkels en bibliotheken organiseren regelmatig lezingen en poëzie-avonden met beroemde auteurs of aanstormende schrijvers. Vaker wel dan niet, is de toegang gratis (en soms is er ook koffie en wijn!). Raak geïnspireerd en dompel elkaar onder in de literaire gemeenschap.

11. Daag elkaar uit met een game-night

Organiseer een game-night voor twee. Kies om de beurt welk spel je het volgende speelt. Begin met iets leuks en nostalgisch (Tetris of Mario Kart), ga verder met iets strategisch (schaken, dammen of Othello) en eindig met iets spannends (Truth or Dare of strippoker).

12. Lekker proeven op de markt

Ga naar een boerenmarkt in de buurt en proef van alle verse kazen, zelfgemaakte hapjes en biologische producten? Het is bovendien een geweldige manier om mensen in je lokale gemeenschap te ontmoeten en te ondersteunen.

13. Tover je huis om in een spa

Een bezoek aan een kuuroord kan een aardige duit kosten, maar een doe-het-zelf-oase in het comfort van je eigen huis kan net zo aangenaam zijn. Steek kaarsen aan en kies een rustgevende playlist. Breng vervolgens samen de avond door met elkaar te verwennen met gezichtsmaskers, plakjes komkommer op je ogen en massages met aromatische olie. En daarna lekker ontspannen in bad.

Advertentie