Home Seks & Relaties Relaties Betere seks door inlassen pauze

Betere seks door inlassen pauze

427
1
Tip

Als je jaar en dag lief en leed deelt durft je seksleven wel eens in het slop te raken. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het inlassen van een sekspauze kan je relatie op termijn een flinke boost geven. Als de kwaliteit van je seksleven achteruitgaat denk je doorgaans aan de meest voor de hand liggende oplossing: méér seks. Koppels gaan dan vaak nadenken over nieuwe seksstandjes of het gebruik van seksspeeltjes. Dat een kleine sekspauze net zoveel voordelen kan hebben, daar denken de meeste stellen niet aan. Waarom zou je? Seks is goed voor je gezondheid, het ontspant je, verbindt je met je partner en zorgt vooral voor veel plezier. Toch zou een bewuste sekspauze inlassen op termijn je relatie enorm kunnen verbeteren.

Tegennatuurlijk

Als alleenstaanden een tijdje niet meer willen daten begrijpen we dat allemaal. In een relatie even bewust geen seks hebben met elkaar gaat daarentegen lijnrecht in tegen onze intuïtie. Een verlaagd libido komt immers al van nature voor bij veel koppels. Uit onderzoek van de Archives of Sexual Behavior blijkt bijvoorbeeld dat de seksuele bevrediging bij stellen al na een jaar verslechtert.

Maar in plaats van je je hierover zorgen te maken, kan een pauze inlassen net goed zijn. Onthouding zorgt er namelijk voor dat je je bewust wordt van de dingen die naast de seksuele daad gebeuren. Met andere woorden, de intimiteit tussen twee partners wordt vergroot en na de pauze wordt de seks vaak nog beter.

“…de intimiteit tussen twee partners wordt vergroot en na de pauze wordt de seks vaak nog beter”

Nieuwe vormen van intimiteit

Als je zo vaak seks kan hebben als je wil, kan het een routine worden. Neem je er daarentegen een tijdje afstand van, dan kan de aantrekkingskracht opnieuw opleven en kunnen andere manieren van intimiteit ontdekt worden. Zo leer je elkaar én elkaars fantasieën nog beter kennen en kunnen andere liefdesdaden nog intenser aanvoelen. Bovendien zorgt het voor minder druk om te presteren. Jullie hoeven immers niet meer te streven naar een orgasme.

Hoe pak je dit aan?

Er zijn geen regels. Het gaat er niet over om drie maanden geen seks te hebben, wel om je eigen richtlijnen te vinden. Je kan je wel houden aan deze vuistregel: verdrievoudig de tijd die er normaal tussen twee vrijpartijen zit. Als je gemiddeld een keer per week seks hebt, las je dus een pauze in van drie weken. Het allerbelangrijkste is om de regels samen te bepalen. Kan je nog altijd samen douchen? Is masturbatie toegestaan of verboden in deze periode? En uiteraard: wanneer hebben jullie opnieuw seks? Zodra jullie de regels vastgesteld hebben kan het experiment beginnen. Veel succes!

Advertentie
0 0 stemmen
Beoordeel artikel
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pat
Pat
2 jaren geleden

Nou das goed en wel maar drie weken? Dan loop ik drie weken slecht gezind pffff dat hou ik niet vol zonder sex. Heb liefst elke dag sex. Gebeurt hier niet hoor, maar na een paar dagen begint het toch te lang te duren en speel dan wel met mezelf.