Home Seks & Relaties Seksualiteit Ben ik homo? Ben ik hetero? Wat ben ik?

Ben ik homo? Ben ik hetero? Wat ben ik?

343
2
Tip

Uit recent onderzoek bleek dat tenminste 57% van de ondervraagde mannen op een bepaald moment in hun leven te horen hadden gekregen dat een “echte man zich op een bepaalde manier moet gedragen”.

Onder meer dit soort opmerkingen voorkomt dat mannen hun ware gevoelens kunnen tonen. Bovendien gaf 48% van de ondervraagde mannen aan het eens te zijn met de stelling “dat mannen zich sterk moeten houden, zelfs als ze zich van binnen bang of nerveus voelen.”

Nog een schokkende uitkomst van dit onderzoek: 30% van de deelnemers was het er over eens dat een homo geen echte man is! Hierdoor is het voor mannen wel heel moeilijk om het gevoel te hebben dat ze hun seksuele voorkeuren kunnen verkennen zonder dat dit van invloed is op hun mannelijkheid.

“Het is volkomen normaal om je seksuele voorkeur in twijfel te trekken”

Volkomen normaal

Het is volkomen normaal om je seksuele voorkeur in twijfel te trekken, of je nu een vrouw bent of een man. Mensen kleven nu eenmaal graag etiketten op alles en iedereen. Uitvinden wat je op seksgebied wel en niet leuk vindt hoeft echter helemaal niet zo eng te zijn. In feite doen we dat met alle dingen in het leven. Je proeft allerlei voedsel om uit te vinden wat je wel en niet lust. Waarom zou dat dan anders zijn als het om je seksuele voorkeuren gaat?

Het is OK om te twijfelen

Je hebt geen controle over wat je wel en niet lust. Dus ook niet over waar je je aangetrokken door voelt. Het is volkomen normaal om te twijfelen over je seksuele voorkeur. Ga verkennen, heb schijt aan anderen en ontdek jezelf. Vergeet niet dat de helft van ons toch niet 100% hetero is.

Niet oordelen

Verkennen, verkennen, verkennen. Ik kan je dit niet vaak genoeg zeggen. Verkennen is echter niet bevorderlijk in het proces om jezelf te ontdekken als je je eigen acties steeds veroordeelt. Haal diep adem. Stop met denken. Begin met… verkennen!

“Met wie je experimenteert gaat niemand wat aan”

Het gaat niemand anders aan

Mensen kleven nu eenmaal graag etiketten op anderen. Ze willen dat dingen duidelijk zijn. Maar dat betekent niet dat je je moet haasten om er één te kiezen om iemand anders daarmee een plezier te doen.

Het is niet zo’n groot probleem als iedereen beweert

Met wie je experimenteert gaat niemand wat aan. Zolang het maar veilig en legaal is. De mensen die je het meest zullen beoordelen, doen het grotendeels omdat ze onzeker zijn over hun eigen seksuele voorkeur.

Je kunt eerlijk zijn

Als men je vraagt naar je seksuele voorkeur en je weet het nog niet, zeg dan zonder schaamte dat je het nog niet zeker weet.

Je bent niet alleen

Hoe verschillend je seksuele voorkeur ook is, er zijn anderen zoals jij. Vergeet niet dat niet iedereen erover praat, dus eerst online praten met lotgenoten kan een veilige manier zijn om de informatie en het advies te krijgen dat je nodig hebt.

Ik snap het, dit is allemaal niet zo eenvoudig. Het voelt nu misschien vrij ongemakkelijk aan, maar ik kan je beloven dat het beter wordt. Onderaan dit artikel kun je anoniem reageren. Vragen staat vrij!

Advertentie
0 0 stemmen
Beoordeel artikel
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Franky
Franky
1 jaar geleden

Ik kijk graag naar pornofilms met biseksuele taferelen, maar ik weet niet goed of ik bi ben?