Home Seks & Relaties Relaties Andere manieren om je liefde te tonen

Andere manieren om je liefde te tonen

398
0
Tip

Hoe laat je weten dat je van hem of haar houdt? Als je van iemand houdt, dan wil je dat hij of zij dat weet. Maar het is niet altijd even makkelijk om die vier kleine woordjes uit te spreken. Soms is het makkelijker om iemand te laten zien dat je van hem/haar houdt. Het is eenvoudiger dan je denkt. Gebruik geen clichéwoordjes, maar laat het gewoon zien.

1) Een bloemetje

Jawel, dat is cliché, maar op een zonnige zondagochtend, ’ter gelegenheid’ van jullie 30ste maand samen of zoiets geks en zéker onverwachts is een bos bloemen een prima cadeau. Durf te kiezen voor kleuren of de lievelingsbloemen van je partner in plaats van de verplichte rozen. Heeft ze liever orchideeën, koop dan orchideeën.

2) Gebruik voeding

Het hoeft niet meteen een drie gangen diner te zijn, maar alvast aan het avondeten beginnen is al een mooie verrassing. Koekjes bakken (met liefdesboodschappen), of berichtjes nalaten op pannekoeken of toast zijn ook een leuke verrassing. Ook kan je een spiegelei of omelet bakken in een hartjespan, of met een koekjesvorm figuurtjes uit brood halen. Letterkoekjes of -snoepjes kunnen in deze ook zeer handig zijn. Kleine gebaren, grote boodschappen.

3) Schrijf het op

… een kaartje, een bedampte spiegel (of ruit), (een spoor van) post-its, al dan niet in de lunchbox: het hoeven geen ellenlange gedichten te zijn om de boodschap duidelijk te maken. Korte mailtjes of sms’jes door de dag met suggesties voor wat jullie die avond kunnen doen, maken de boel ook al wat pittiger.

“Beloon je partner voor de zaken die hij doet zonder dat je het hebt moeten vragen”

4) Doe iets liefs

Vouw de was, neem zijn/haar favoriete serie op, dek de tafel of sta mee (vroeg) op, ook als dat niet hoeft om te helpen met de kinderen. Ook een goed idee: beloon je partner (een knuffel, een kus!) voor de zaken die hij doet zonder dat je het hebt moeten vragen.

5) Praat positief

Oké, iedereen moet wel eens stoom aflaten over zijn/haar partner. Maar doe ook eens het omgekeerde: praat over de dingen die hij/zij goéd doet met je vrienden. Een beetje opschepperij, misschien, maar het helpt jouw waardering ook vooruit.

6) Pure verleiding

Verras hem in je nieuwe lingeriesetje, of leg pijltjes (op papier, post-its of met koekjes) op de grond die leiden naar jullie slaapkamer. Ook een suggestie: teken met lipstick of eyeliner een pijl van jouw navel naar beneden.

Advertentie