Home Seks & Relaties Seksualiteit 10 gouden tips voor gepassioneerde seks

10 gouden tips voor gepassioneerde seks

654
0
Tip

Veel mensen verlangen naar ‘perfecte’, gepassioneerde seks – zoals je dit ziet in films. Niemands haar raakt in de war en iedereen beleeft geweldige orgasmes. Newsflash! Dat is niet realistisch. Dat is Hollywood!

Seks kan teleurstellend zijn

In het echte leven kan seks verwarrend en soms zelfs teleurstellend zijn. Je kunt bang zijn om seks te hebben met je wederhelft, gefrustreerd zijn omdat jullie het niet regelmatig doen, of bang zijn dat je het niet goed doet. Wij geven je 10 gouden tips om die gepassioneerde seks die we van televisie kennen zelf te beleven.

1. Gebruik je zintuigen

Gebruik al je zintuigen om je te concentreren op je eigen lichamelijke gewaarwordingen. Laat je prestatiegerichte mentaliteit varen en kies voor een op plezier gebaseerde benadering. Dit helpt het soort seksuele druk te verminderen waar de meeste mensen over klagen als het gaat om de verwachtingen die ze van seks hebben. Door dit te oefenen, kun je leren om de angsten te elimineren die voortkomen uit het idee dat je alles moet weten over seksuele intimiteit.

“Seks is veel meer dan een pik in een kutje stoppen”

2. Breid je definitie van seks uit

Seks is veel meer dan een pik in een kutje stoppen. Intens kussen, sensuele aanrakingen, erotische massages, het gebruik van vibrators of andere seksspeeltjes. Er valt een scala aan mogelijkheden te verkennen die de sleutel vormen tot het bereiken van een orgasme.

3. Begrijp elkaars liefdestaal

Als het moeilijk gaat in de slaapkamer, vertrouw dan op je sterke punten. Het is vrij gemakkelijk om de schuld op je partner af te schuiven en boos te worden als je niet aan je trekken komt. Geef niet op, maar maak tijd vrij om elkaars standpunten te begrijpen. Zoek een gemeenschappelijke basis. Gekibbel gebeurt meestal omdat één persoon zich niet gewaardeerd voelt. Door je liefde te leren uiten in de taal van je partner (of het nu via geschenken, fysieke genegenheid of het buitenzetten van de vuilniszak is), creëer je een basis voor seksuele intimiteit.

Vergelijk je partner niet met je ex

Vergelijk je partner nooit met eerdere bedpartners, want zo creëer je al snel onnodige onzekerheden en wrok. Niemand wordt graag vergeleken met iemand anders. Geniet gewoon van elkaar en houd het spannend. Maak nieuwe herinneringen! Plan date-avonden om ervoor te zorgen dat je tijd vrijmaakt om zo nieuwe seksuele escapades te beleven.

5. Ga op onderzoek uit

Wees nieuwsgierig naar je eigen lichaam en dat van hen! Masturbeer en leer je eigen lijf beter kennen. Zo kun je jouw partner leren hoe deze jou het beste aanraakt. Ook samen masturberen en elkaar bekijken brengt veel inzicht.

6. Ken je eigen beperkingen

Als je je eigen motieven kunt herkennen en hoeveel tijd, energie en middelen je aan jezelf en je partner kunt besteden, zul je minder stress ervaren en meer controle krijgen over het creëren van het seksuele leven dat jij wil.

7. Wees speels

Serieus, doe eens gek en trap samen wat lol. Seks hoeft niet zo serieus te zijn.

“Sluit je dag niet af met het checken van Instagram of TikTok”

8. Neem een ​​bewuste beslissing om intiem te zijn

Plan tijd in voor jezelf en je partner, of eenvoudiger gezegd, plan jezelf niet te veel in met niet-relationele activiteiten zoals klusjes in het huis. Om de vonk levend te houden moet je minstens een uur per week reserveren om elkaars lichaam te verkennen en van elkaar te genieten.

9. Leg de telefoon neer en ga slapen

Om beter in je vel te kunnen zitten en energie te hebben voor seks moet je goed uitgerust zijn. Sluit je dag niet af met het checken van Instagram of TikTok, maar reserveer je eerste en laatste uur van de dag om bij te tanken, opnieuw verbinding te maken met ja partner en te experimenteren met seks.

10. Geef prioriteit aan uw tijd

Creëer meer mogelijkheden voor seksuele intimiteit. Maak tijd vrij voor rust, ontspanning en seks. En aangezien je bloedtoevoer naar je geslachtsdelen nodig hebt voor seksuele opwinding, moet je regelmatig blijven bewegen. Het is van vitaal belang voor meer seksueel genot. Verder verbetert lichaamsbeweging je humeur en geeft het je een endorfine-boost – twee noodzakelijke ingrediënten die seksueel verlangen bevorderen.

Seks hoeft niet frustrerend of eng te zijn. Als we realistische verwachtingen stellen en eerlijk zijn over onze behoeften en voorkeuren tegenover onszelf en onze partner, kunnen we een bevredigender seksueel leven beginnen te krijgen.

– Lees ook: Geef jullie seksleven een boost

Advertentie